Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Χαλιά με ενσωματωμένα LEDs





    Τα χαλιά είναι πολύ χρήσιμα το χειμώνα. Απλά βρίσκονται στο πάτωμα και "ζεσταίνουν" το σπίτι. Δυο εταιρείες όμως θέλουν να το αλλάξουν αυτό και να μετατρέψουν αυτά τα "βαρετά" χαλιά σε κάτι πιο ενδιαφέρον, ενσωματώνοντας σε αυτά LEDάκια!


    Η Philips Hue μαζί με την Desso, μια εταιρεία κατασκευής χαλιών και πατωμάτων, συνεργάζονται έτσι ώστε να κατασκευάσουν χαλιά εκπομπής φωτός.

    Η ιδέα είναι ακριβώς αυτό που φαντάζεσαι. Είναι κανονικά χαλιά, τα οποία όμως έχουν LEDάκια ακριβώς κάτω από την υφασμάτινη επιφάνειά τους, τα οποία μπορούν να σχηματίζουν κάποια σύμβολα ή να πλουτίζουν την διακόσμηση του χώρου. Για παράδειγμα, ένα χαλί θα μπορούσε να περιέχει LEDs που δείχνουν βέλη προς την έξοδο κινδύνου σε περίπτωση εκκένωσης.



"Το χαλί εκπομπής φωτός σχεδιάζεται έτσι ώστε να καταλαμβάνει άμεσα τις αισθήσεις του ανθρώπου και να εκμεταλλεύεται την τάση του ματιού να αναζητά φως", δηλώνει ο Ed Huibers, υπεύθυνος marketing και διευθυντής πωλήσεων της Philips Lighting. "Η τεχνολογία εκμεταλλεύεται την τάση των ανθρώπων να "οδηγούνται" από το πάτωμα όταν κινούνται πάνω του, καθώς αυτό προσφέρει πληροφορία, προσανατολισμό, έμπνευση και ασφάλεια μέσω του χαλιού πάνω στο οποίο πατάς."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου