Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Βραχιόλι για να "αγγίζεις" κάποιον από μακριά




    Οι διάφορες μορφές τεχνολογίας σήμερα έχουν οδηγήσει στην απομάκρυνση των ανθρώπων. Ο κόσμος βγαίνει για καφέ αγκαλιά με το smartphone, "τουϊτάρει", "σκουντάει" και αλλάζει στάτους. Πως μπορούμε να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση; Μα φυσικά, με περισσότερη δόση τεχνολογίας
Τώρα με το σύστημα Bond από την Kwamecorp μπορείς να αγγίξεις, να "γαργαλήσεις" ή να ειδοποιήσεις κάποιον δικό σου ακουμπώντας ένα βραχιόλι στο χέρι σου.

    Οι αισθητήρες Bond αποτελούν ζευγάρια, τον έναν τον κρατάς εσύ και τον άλλο τον δίνεις στο άτομο που σε ενδιαφέρει. Όταν φορέσεις τον αισθητήρα σαν βραχιόλι ή κολιέ, μπορείς να στείλεις ένα χάδι, γαργαλητό ή άγγιγμα στο άλλο άτομο, που μπορεί να βρίσκεται οπουδήποτε στον κόσμο.

    Το Βοnd συνδέεται με οποιαδήποτε συσκευή iOS ή Android μέσω Bluetooth και η μπαταρία του αρκεί για μια βδομάδα χωρίς φόρτιση. Για να στείλεις ένα "άγγιγμα", απλά ακουμπάς δυο φορές τον αισθητήρα για να τον ξεκλειδώσεις και έπειτα το ακουμπάς για χρόνο ανάλογο με το πόση ώρα θέλεις να νιώθει ο άλλος αυτό που στέλνεις στο χέρι του. Ο αισθητήρας του τότε ανάβει σε ένα από πέντε διαφορετικά χρώματα και τον "γαργαλάει" στο χέρι για ένα μέχρι πέντε δευτερόλεπτα.

    Η Kwamecorp οραματίζεται ένα μέλλον με πολλούς διασυνδεδεμένους αισθητήρες Bond σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι θα αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και θα ανταλλάζουν διαφορετικά συναισθήματα. Μέσω μιας εφαρμογής smartphone, οι χρήστες θα μπορούν να δουν και να "νιώσουν" πώς άλλοι άνθρωποι αντιδρούν και τι νιώθουν σε κάποιο συγκεκριμένο χώρο. Για παράδειγμα, σε μια συναυλία οι μουσικοί θα μπορούν να "ακουμπήσουν" το κοινό τους.

    Αν θέλεις κι εσύ ένα βραχιόλι με αισθητήρα Bond, η Kwamecorp μαζεύει χρήματα για την κατασκευή του στο Indiegogo. Εκεί μπορείς να παραγγείλεις το δικό σου για $95. Περισσότερες λεπτομέρειες στο παρακάτω βίντεο:



            


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου