Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Αλλαγές στο σύστημα κατάταξης των βίντεο στο Youtube







    H συνεχής προσπάθεια του Youtube να κρατήσει τους επισκέπτες στη σελίδα του για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα πήρε μια νέα τροπή χθες, όταν το portal δήλωσε πως θα ξεκινήσει να εφαρμόζει την κατάταξη των βίντεο, με βάση την ώρα παρακολούθησής τους.




    Οι δημιουργοί βίντεο πλέον, θα ανταμείβονται όταν καταφέρνουν να κρατούν πραγματικά τους θεατές στο να παρακολουθήσουν ολόκληρο το βίντεο τους. Μια παρόμοια αλλαγή είχε πραγματοποιήσει η Google στα suggested videos νωρίτερα αυτό το χρόνο:

" Αυτές οι αλλαγές αποσκοπούν στο να ανεβαίνουν στην κατάταξη βίντεο τα οποία παρακολουθούν πραγματικά οι θεατές, πέρα από εκείνους που απλά κάνουν κλικ και στην συνέχεια εγκαταλείπουν."

    Το Youtube πάντως ανακοίνωσε πως με αυτή την κίνηση κατάφερε να κάνει τους θεατές να παραμείνουν περισσότερη ώρα, ενώ οι νέοι αλγόριθμοι αναζήτησης κατάταξης θα πρέπει να λειτουργούν ήδη. Για να βοηθήσει τους δημιουργούς βίντεο να προσαρμοστούν στο νέο σύστημα κατάταξης, το YouTube έχει προσθέσει το στατιστικό μέτρο "time watched" στο YouTube analytics.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου