Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Οι κινήσεις του ματιού σου αποτελούν τον κωδικό πρόσβασης του μέλλοντος





    O αριθμός των διαφορετικών μεθόδων εισαγωγής κωδικών του μέλλοντος φαίνεται πως αυξάνεται με εκθετικό ρυθμό. Mια νέα μέθοδος λοιπόν, ανιχνεύει τις κινήσεις του ματιού σου και τις χρησιμοποιεί ως κωδικό πρόσβασης.




    Φαίνεται πως διαφορετικοί άνθρωποι κινούν τα μάτια τους σε διαφορετικές ακολουθίες και δεν υπάρχουν δύο άνθρωποι που κινούν τα μάτια τους με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Ο επιστήμονας υπολογιστών Oleg Komogortsev από το Texas State University-San Marcus προσπαθεί να επωφεληθεί από αυτό, δημιουργώντας ένα σύστημα το οποίο αναγνωρίζει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι τρεμοπαίζουν τα μάτια τους, παρακολουθώντας τις κινήσεις με έναν υπολογιστή.

    Οι απλοί σαρωτές ματιών έχουν αποτύχει στο παρελθόν, επειδή αρκεί μια φωτογραφία του σωστού ματιού για να παραβιάσεις το σύστημα. Η τεχνολογία πάνω στην οποία εργάζεται ο Komogortsev θα είναι πολύ πιο ασφαλής.

    Η νέα αυτή τεχνολογία θα μετρά τα "fixations", που εμφανίζοντα όταν το μάτι πλανάται, και τα "saccades", που είναι οι κινήσεις των ματιών όταν αλλάζουν αντικείμενο εστίασης.

    Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τις προβλέψεις απαιτούνται από ένα μέχρι τρία έτη μέχρι να βγει ένα έτοιμο πρωτότυπο στην αγορά. Παρ' όλα αυτά, είναι ένα πολύ συναρπαστικό σύστημα κωδικών πρόσβασης που φαίνεται πραγματικά ασφαλές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου