Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Οι ταινίες τρόμου καίνε θερμίδες!

   





    Είναι ωραίο να βλέπεις ταινίες τρόμου. Εκτός από την διασκέδαση που προσφέρουν όμως, έρχεται μια νέα έρευνα να δείξει πως όταν παρακολουθείς ταινίες τρόμου καις θερμίδες!




    Είναι γνωστό πως όταν βλέπεις μια τρομακτική σκηνή, προκαλείται μια έκρηξη αδρεναλίνης. Μια νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Westminster στο Ηνωμένο Βασίλειο, υποστηρίζει πως η αδρεναλίνη είναι αυτό που μπορεί να σε βοηθήσει να κάψεις περίπου 113 θερμίδες κατά τη διάρκεια μιας ταινίας τρόμου με μέση διάρκεια 90 λεπτά. Αυτό ισοδυναμεί με μισή ώρα περπάτημα ή ένα κομμάτι σοκολάτας!

    Οι ερευνητές μέτρησαν το σύνολο της δαπάνης ενέργειας δέκα διαφορετικών ανθρώπων που παρακολούθησαν διάφορες τρομακτικές ταινίες. Κατέγραψαν τον καρδιακό ρυθμό, την εισπνοή οξυγόνου και την εκπνοή διοξειδίου του άνθρακα και ανακάλυψαν πως ο αριθμός των θερμίδων που καίγονται αυξήθηκε κατά μέσο όρο κατά ένα τρίτο, παρακολουθώντας τις ταινίες.

    Είναι εκείνες οι στιγμές, όταν φρικάρεις εντελώς και ο ρυθμός της καρδιάς εκτινάσσεται, που ευθύνονται για αυτές τις καταναλώσεις θερμίδων. Ο Δρ Richard Mackenzie, λέκτορας και ειδικός στο μεταβολισμό των κυττάρων και στην φυσιολογία στο Πανεπιστήμιο του Westminster, εξηγεί:

"Κάθε μία από τις δέκα ταινίες που δοκιμάστηκαν προκάλεσε αύξηση του καρδιακού ρυθμού. Όσο ο παλμός επιταχύνεται και το αίμα κυκλοφορεί πιο γρήγορα, το σώμα βιώνει μια απότομη αύξηση αδρεναλίνης. Αυτή η απελευθέρωση της αδρεναλίνης ταχείας δράσης, που παράγεται κατά το έντονο στρες βραχείας διάρκειας (ή στην περίπτωση αυτή, προέρχεται από το φόβο), είναι γνωστό ότι μειώνει την όρεξη, αυξάνει τον Βασικό Μεταβολισμό και τελικά ως αποτέλεσμα καίγεται ένα υψηλότερο επίπεδο θερμίδων. "



    Σύμφωνα με τη μελέτη του Πανεπιστημίου του Westminster, οι δέκα κορυφαίες ταινίες τρόμου για καύση θερμίδων ήταν:


1. The Shining: 184 calories
2. Jaws: 161 calories
3. The Exorcist: 158 calories
4. Alien: 152 calories
5. Saw: 133 calories
6. A Nightmare on Elm Street: 118 calories
7. Paranormal Activity: 111 calories
8. The Blair Witch Project: 105 calories
9. The Texas Chain Saw Massacre: 107 calories
10. [Rec]: 101 calories



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου