Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Facebook: Ποιος θα κληρονομήσει το προφίλ σου;



    Τι θα συμβεί στο προφίλ σου στο Facebook όταν έρθει η στιγμή που θα αφήσεις τον μάταιο τούτο κόσμο; Δεν πρέπει να αποκτήσει πρόσβαση σε αυτό κάποιος που δε θα σεβαστεί τη μνήμη σου και θα τρολάρει το account σου. Μην ανησυχείς όμως, γιατί το Facebook σε σκέφτεται και βρήκε τη λύση.


    Μέχρι τώρα, η πολιτική του Facebook όριζε πως μετά θάνατον το προφίλ "παγώνει" για να μείνει στην "αιωνία μνήμη". Τώρα όμως, μπορείς να κληροδοτήσεις το προφίλ σου σε κάποιον φίλο ή συγγενή τον οποίο εμπιστεύεσαι. Αυτός θα μπορεί να ανεβάσει ένα ποστ, το οποίο θα εμφανίζεται στην κορυφή του προφίλ σου, να αλλάξει φωτογραφία προφίλ, και ... προφανώς, να απαντήσει σε αιτήματα φιλίας για να μη νιώθεις ξεχασμένος εκεί πάνω. Τέλος, μπορείς να δώσεις την άδεια για να επιτραπεί στον κληρονόμο σου να κάνει download το αρχείο των ποσταρισμάτων και των φωτογραφιών σου.
    Για την ασφάλειά σου (γιατί ακόμη και ο πιο έμπιστος φίλος μπορεί να θέλει να χαλάσει το ιντερνετικό σου ίματζ), ο κληρονόμος σου δεν μπορεί να επεξεργαστεί ό,τι είχες ποστάρει όσο ήσουν ακόμη γερός και δυνατός, ούτε τα σχόλια των φίλων σου, αλλά ούτε και να αφαιρέσει τα tags από φωτογραφίες. Τέλος, για να εξασφαλιστεί η αιώνια (!) παρουσία σου στο πιο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, κανείς δεν μπορεί να διαγράψει το account σου.

    Η επιλογή κληρονόμου είναι δυνατή ήδη στις ΗΠΑ ενώ αναμένεται να ενεργοποιηθεί και στις υπόλοιπες χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου