Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Η Sony πουλάει την Sony Vaio PC!






    H Sony αποφάσισε να παρατήσει την Vaio PC επιχείρησή της, και ανακοίνωσε πως πουλάει ολόκληρο το τμήμα στην Japan Industrial Partners.


    Κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων, η Sony εξήγησε πως η πτώση στη ζήτηση -μαζί με την μεγάλη εμπιστοσύνη στο τμήμα TV- έδωσαν το κίνητρο για την πώληση, η οποία θα υπογραφεί και θα ισχύσει από τον Μάρτιο του 2014. Η Sony δεν σχεδιάζει ούτε αναπτύσσει πλέον εξαρτήματα PC, και η κατασκευή τους θα σταματήσει όταν η τελευταία "φουρνιά" Sony Vaio φτάσει στα καταστήματα παγκοσμίως. 

    Η Sony από εδώ και πέρα στοχεύει μόνο στα κινητά - smartphones και tablets - όπως επίσης και στην ενίσχυση των κερδών της από τηλεοράσεις και PlayStation. Το κλείσιμο του τμήματος θα "κόψει" 5.000 θέσεις εργασίας -1500 στην Ιαπωνία- , από τις οποίες μόνο 300 θα αναλάβει η Japan Industrial Partners. 

    Αν έχεις πάντως κάποιο μοντέλο Vaio, τα καλά νέα είναι πως οι δύο εταιρείες συμφώνησαν και υποσχέθηκαν πως θα συνεχίσει να ισχύει η εγγύηση στις βλάβες των υπολογιστών της Vaio.

1 σχόλιο:

  1. εγω παλι οσα χρονια και αν περασουν θα παιρνω το ανιστοιχο Toshibα λαπτοπακι που ειναι ακριβως το ιδιο αλλα για καποιο λογο παντα -50-100 ευρω απο οτι τα sony

    http://www.stamposeto.gr/shop/prs_imgs/gamiuhketosympan.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή