Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Χρυσόψαρο οδηγάει το δικό του αμάξι!




    Το Fish On Wheels δημιουργήθηκε από ένα σχεδιαστικό στούντιο στη Δανία που ονομάζεται Diip, με σκοπό το χρυσόψαρο του γραφείου να μην κοιτάει την ίδια θέα όλη μέρα μέσα από την "φυλακή" του. Τοποθετώντας την γυάλα πάνω σε ρόδες, το ψάρι τριγυρίζει μέσα στο δωμάτιο, και όχι μόνο αυτό, αλλά επιλέγει και μόνο του προς τα που θα πάει!




    Η γυάλα βρίσκεται πάνω σε ένα καρότσι με τέσσερις ρόδες, οι οποίες κινούνται από έναν μικρό ηλεκτροκινητήρα. Μια κάμερα συνδεδεμένη σε ένα Arduino κοιτάει προς τα κάτω στο νερό και εντοπίζει την θέση του ψαριού σε σχέση με την βάση της γυάλας. Αυτή έπειτα συνδέεται σε έναν υπολογιστή που ελέγχει τον ηλεκτροκινητήρα και τις ρόδες. Όταν το ψάρι κολυμπάει στην μπροστινή πλευρά της γυάλας ο κινητήρας οδηγεί το καρότσι ευθεία μπροστά, και εάν το ψάρι γυρίσει από την άλλη τότε αυτό αλλάζει επίσης κατεύθυνση. Αντίστοιχα, το καρότσι στρίβει δεξιά και αριστερά ανάλογα με τις κινήσεις του χρυσόψαρου.

    Τα Diip Studios ισχυρίζονται πως το Fish On Wheels θα "ενθαρρύνει μεγαλύτερη ανάπτυξη στην ενισχυμένη κίνηση κατοικίδιων, έτσι ώστε αυτά να ταξιδεύουν στον κόσμο πιο ελεύθερα".

    Πληροφορίες που να υποστηρίζουν την υπόθεση πως το ψάρι γνωρίζει αυτό που κάνει και έχει αντίληψη σχετικά με το προς τα πού πηγαίνει δεν υπάρχουν ακόμη...


            


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου