Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Robo-cars για μεταφορά κατοίκων σε πόλη της Αγγλίας από το 2015!






    Αν έχεις βρεθεί πρόσφατα στο αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου, υπάρχει μια πιθανότητα να έχεις δει αυτό που ονομάζεται ULTra PRT pod μεταφορών.  Από το 2011, αυτά τα οχήματα χωρίς οδηγό μεταφέρουν ταξιδιώτες από τερματικό σε τερματικό σε αυτό το τεράστιο αεροδρόμιο. Τώρα, αυτά τα robo-cars ελευθερώνονται στους δρόμους της πόλης!

    Η πόλη του Milton Keynes βρίσκεται ακριβώς στα βόρεια του Λονδίνου και έχει πάνω από 200.000 κατοίκους, κάτι που σημαίνει ότι κάποιες ώρες οι δρόμοι έχουν αρκετά μεγάλη συμφόρηση. Όμως, χάρη στα νέα pod cars, αυτό μπορεί να αλλάξει. Οι πρώτες μονάδες θα βγουν στο δρόμο από το 2015. Μέχρι το 2017, υπάρχει η προσδοκία το Milton Keynes να γεμίσει με 100 από αυτά τα φουτουριστικά οχήματα χωρίς οδηγό.

    Οι πεζοί που θέλουν να πεταχτούν προς το εμπορικό κέντρο, το σιδηροδρομικό σταθμό ή και το γραφείο τους στο κέντρο της πόλης, θα είναι σε θέση να σταματήσουν ένα pod με μία απλή εφαρμογή smartphone. Οι τιμές θα είναι £ 2 ή περίπου $ 3.15. Όπως και τα οχήματα του Heathrow, τα αυτοκίνητα του Milton Keynes θα κινούνται με ηλεκτρική ενέργεια, και θα επιστρέφουν στους σταθμούς φόρτισής τους ανάμεσα στα δρομολόγια.

    Τα pod cars έχει σχεδιαστεί να βρίσκονται στους δρόμους του Milton Keynes για πέντε χρόνια, ως μέρος ενός πιλοτικού προγράμματος. Η τοποθέτηση ειδικής λωρίδας για την κίνησή τους και η κατασκευή των σταθμών φόρτισής τους εκτιμάται ότι θα κοστίσει περίπου 105 εκατομμύρια δολάρια. Αυτά είναι πολλοί ναύλοι των $ 3. Όμως, εάν όλα πάνε καλά για τους κατοίκους του Milton Keynes, ίσως αυτά τα οχήματα βρεθούν στους δρόμους πόλεων σε όλο τον κόσμο.





              


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου