Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Δημιουργίες φωτός με το ραβδί Pixelstick!



    Η ζωγραφική με φως ως μορφή καλλιτεχνικής έκφρασης δεν είναι κάτι καινούριο - έχει χρησιμοποιηθεί σε διαφημίσεις, σε stop-motion ταινίες και σε πάρα πολλές φωτογραφίες εξώφυλλου στο Facebook.


    Ωστόσο, κανείς δεν προσπάθησε να κάνει κάτι παραπάνω από το να κουνά ένα κινητό τηλέφωνο γύρω γύρω για να δημιουργήσει ένα απλό λαμπερό "Hello", κι έτσι το light painting παρέμενε ένα ακατέργαστο καλλιτεχνικό μέσο. Όμως, τώρα με την εφεύρεση ενός μοναδικού stick με LEDs και την μαγεία της χρηματοδότησης μέσω του Kickstarter, το light painting αναβαθμίζεται!

    Χρησιμοποιώντας την λειτουργία μακράς έκθεσης μιας οποιασδήποτε κάμερας και την δημιουργικότητά σου, το Pixelstick σου επιτρέπει να δημιουργήσεις τέχνη οπουδήποτε επιθυμείς. Το ραβδί αυτό, έχει ματ μαύρο χρώμα, είναι κατασκευασμένο από ελαφρύ αλουμίνιο και περιέχει 198 έγχρωμα RGP LEDs και ένα μικρό SD card reader, διαμορφωμένο από έναν μικροελεγκτή ARM. Ο reader αυτός μπορεί να μεταφράσει κάθε γραμμή μιας εικόνας σε εντολές για τα αντίστοιχα LED, ένα pixel τη φορά. Το Pixelstick τροφοδοτείται από 8 AA μπαταρίες, οι οποίες μπορούν να διαρκέσουν για μία μεγάλη νύχτα.

    Συνδυάζοντας την κίνηση, έναν προκαθορισμένο χρόνο έκθεσης και προαιρετική επεξεργασία εικόνας, η εικόνα που προκύπτει μπορεί να έχει μέχρι 198 pixels ύψος και χιλιάδες pixels πλάτος, ανάλογα με την προτίμησή σου. Μία συνημμένη λαβή σου επιτρέπει να γυρίζεις και να ελίσσεσαι με το ραβδί και να σχηματίζεις μια ποικιλία από εικόνες, από αφηρημένες δημιουργίες φωτός μέχρι πλήρως έγχρωμα πορτρέτα. Κινούμενες εικόνες μπορούν επίσης να δημιουργηθούν με τη συμπεριλαμβανόμενη λειτουργία "Smart Sequence", με σκοπό τη δημιουργία mini-movies.

    Το επιτυχημένo Kickstarted Pixelstick έχει μια προσδοκώμενη ημερομηνία πρώτης αποστολής τον Μάιο του 2014, και πωλείται σήμερα για $300. Μπορείς να βρεις τη σελίδα του Pixelstick στο Kickstarter εδώ!



               



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου