Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Συμπαράσταση στους φοιτητές της Κομοτηνής. Συνεχίζουν οι κινητοποιήσεις ενάντια στο "Αθηνά"






    Οι φοιτητές της Κομοτηνής βρίσκονται στους δρόμους ενάντια στο "Αθηνά". Δείτε τι αλλαγές έρχονται για το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και την ηχηρή αντίδραση των φοιτητών.




    Οι αλλαγές που φέρνει το "Αθηνά" στο ΔΠΘ:




    Στο ΔΠΘ συγκροτείται τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων με τρεις κατευθύνσεις: 1. Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, 2. Διοίκηση Επιχειρήσεων και 3. Πολιτικής Επιστήμης. Το νέο αυτό τμήμα προκύπτει από τη συγχώνευση τριών τμημάτων, των

  • Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων
  • Διοίκησης Επιχειρήσεων και 
  • Πολιτικής Επιστήμης. 


Επίσης συγχωνεύονται παρά τις αντιδράσεις τα τμήματα
  • Ιστορίας Εθνολογίας και Γλώσσας, Φιλολογίας και 
  • Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών. 
    Δημιουργείται συγκεκριμένα τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας Θράκης με δύο κατευθύνσεις           1. Ιστορία και Εθνολογία  2. Ιστορία και Εθνολογία Παρευξείνιων Χωρών.


    Παραμένουν ανέπαφες στην Κομοτηνή οι σχολές Κοινωνικής Διοίκησης, Νομικής, Ελληνικής Φιλολογίας και Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού. Καμία αλλαγή δε επέρχεται στα τμήματα του ΔΠΘ που εδρεύουν σε Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα πέραν του ότι τα επιμέρους τμήματα πλέον θα αποτελούν κομμάτια διευρυμένων σχολών.




ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

    Στην Κομοτηνή υπό κατάληψη τελούν ήδη από την περασμένη εβδομάδα τα τμήματα Ιστορίας – Εθνολογίας και Διοίκησης Επιχειρήσεων, ενώ από προχθές υπό κατάληψη βρίσκεται και το τμήμα Πολιτικών Επιστημών μέχρι την ερχόμενη Τρίτη.

    Την Τετάρτη λίγο μετά τις δώδεκα το μεσημέρι, οι φοιτητές των τμημάτων που θίγονται τελικά, δηλαδή οι φοιτητές του τμήματος Ιστορίας- Εθνολογίας, Παρευξεινίων Χωρών, Διοίκησης Επιχειρήσεων, Πολιτικών Επιστημών αλλά και του ΔΟΣΑ, πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στο κέντρο της Κομοτηνής, μπροστά στο Ηρώων. Για δύο περίπου ώρες οι φοιτητές των τμημάτων έκλεισαν την κεντρική διασταύρωση, των οδών Δημοκρατίας και Λεωφ.Ηρώον, διακόπτοντας την κυκλοφορία των διερχόμενων οχημάτων.

    Σήμερα το πρωί, οι φοιτητές του ΔΠΘ θέλησαν να αποκλείσουν τα διόδια του Ιάσμου Ν. Ροδόπης στην Εγνατία Οδό.



            




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου