Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Η τσίχλα βοηθάει στην συγκέντρωση!




    Σύμφωνα με μία νέα έρευνα, το μάσημα τσίχλας βελτιώνει τη συγκέντρωση σε θέματα που αφορούν οπτική παρακολούθηση (visual memory tasks), ενώ μελετάται η επίδραση και σε θέματα ακουστικής παρακολούθησης (audio memory tasks).




    Σε μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Cardiff, 38 συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες: κάθε ομάδα πραγματοποίησε για 30 λεπτά ακουστικές εργασίες. Άκουσαν αριθμούς 1-9 να διαβάζονται με τυχαίο τρόπο, και στη συνέχεια βαθμολογήθηκαν με πόση ακρίβεια και ταχύτητα θα μπορούσαν να ανιχνεύσουν ακολουθίες από μονούς αριθμούς.

    Οι συμμετέχοντες συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια για να ανιχνευτεί η διάθεσή τους πριν και μετά την εργασία. Αποδεικνύεται πως όσοι μασούσαν τσίχλα είχαν μικρότερους χρόνους αντίδρασης με πιο ακριβή αποτελέσματα από εκείνους που δεν μασούσαν, και ειδικά προς το τέλος της εργασίας.

    Η Kate Morgan, κύρια συγγραφέας της έκθεσης, σχολίασε:
"Είναι ενδιαφέρον πως οι συμμετέχοντες οι οποίοι δεν μασούσαν τσίχλα απέδωσαν ελαφρώς καλύτερα κατά την έναρξη της εργασίας, αλλά είχαν ξεπεραστεί όσο πλησίαζε το τέλος. Αυτό υποδηλώνει ότι η τσίχλα μας βοηθά να επικεντρωθούμε σε εργασίες που απαιτούν συνεχή παρακολούθηση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. "

    Τα αποτελέσματα της πρόσφατης μελέτης δημοσιεύθηκαν πρόσφατα στην British Journal of Psychology.


Αυτά για όσους κοροϊδεύουν τον κύριο:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου