Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

USB drives από χαρτί!






    Τα τελευταία χρόνια, οι εμπειρογνώμονες των μέσων ενημέρωσης έχουν προβλέψει τον θάνατο του χαρτιού ως μέσο για την μετάδοση πληροφοριών. Μια εταιρεία όμως είναι αποφασισμένη να αποδείξει πως όχι μόνο το χαρτί μπορεί να επιβιώσει, αλλά και να συγχωνευτεί στην τεχνολογία USB με καινοτόμο τρόπο, που θα μπορούσε να δώσει στο μέσο μια ολόκληρη νέα μορφή ζωής!


    Η εταιρεία ονομάζεται Intellipaper και έχει αναπτύξει ένα σύστημα για τη δημιουργία USB drives μιας χρήσης ενσωματωμένα σε προϊόντα χαρτιού, όπως επαγγελματικές κάρτες, διαφημιστικά προγράμματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, καθώς και ευχετήριες κάρτες. Η εταιρεία ενσωματώνει ένα τσιπ πυριτίου μεταξύ των στρωμάτων χαρτιού, επιστρώνει το χαρτί και στη συνέχεια εκτυπώνει αγώγιμα ίχνη USB πάνω στο χαρτί τα οποία συνδέονται στο τσιπ. Το τελικό USB drive λειτουργεί ακριβώς όπως ένα drive από πλαστικό, καθώς μπορεί να γεμίσει δεδομένα!

    Οι δημιουργοί ελπίζουν να εισάγουν το προϊόν στο εμπόριο, τον Ιούνιο του 2013. Η ιδέα αυτή βρίσκεται στο Indiegogo και δυστυχώς ενώ ο στόχος χρηματοδότησης είναι 300.000 δολάρια και απομένουν μόλις 7 ημέρες, μέχρι τώρα έχει συγκεντρώσει μόνο 1.300 δολάρια, οπότε μάλλον η μαζική κατασκευή του δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο άμεσο μέλλον...

    Παρ 'όλα αυτά, η ιδέα αυτή θα μπορούσε να προσφέρει μια σειρά από καινοτομίες. Μπορείς να δεις το USB drive της Intellipaper σε δράση στο παρακάτω βίντεο:


           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου