Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Το πρώτο τεχνητό πόδι, που ελέγχεται με τη σκέψη






    Ο Vawter Zac έχασε το πόδι του σε ένα ατύχημα με μοτοσικλέτα το 2009, και δεν ήταν ικανοποιημένος με τον βαθμό ανταπόκρισης του προσθετικού μέλους που του τοποθετήθηκε
( αναφέρεται σε αυτό ως "το χαζό πόδι"). Έτσι λοιπόν, ο Vawter, μηχανικός λογισμικού από την πολιτεία της Washington, προσφέρθηκε να γίνει το αντικείμενο μιας έρευνας, για ένα πολλά υποσχόμενο τεχνητό πόδι που θα ελέγχεται με τη σκέψη...




    Το Ινστιτούτο Αποκατάστασης του κέντρου του Σικάγο για Βιονική Ιατρική (Rehabilitation Institute of Chicago's Center for Bionic Medicine) βρίσκεται πίσω από αυτή τη συναρπαστική ιδέα.
Η ερευνητική ομάδα έχει βοηθήσει στην ανάπτυξη προσθετικών χεριών που ελέγχονται από τη σκέψη, στο παρελθόν. O Vawter αποφάσισε να παρουσιάσει το νέο πόδι του με έναν πολύ μοναδικό τρόπο: στις 4 Νοεμβρίου θα επιχειρήσει να ανέβει 103 σκαλοπάτια μέχρι την κορυφή του κτηρίου Willis Tower στο Σικάγο!

    Μαζί με τον Vawter αναμένεται να συμμετάσχουν άλλα 2.700 άτομα στην εκδήλωση, που ονομάστηκε "SkyRise Chicago". Η εκδήλωση θα βοηθήσει να συγκεντρωθούν χρήματα για το Ινστιτούτο Αποκατάστασης, ενώ ο Vawter έχει ξοδέψει πολλές ώρες προπόνησης για να διεκπεραιώσει την αποστολή του. Η ερευνητική ομάδα τοποθέτησε πρόσφατα 11 ηλεκτρόδια στον μηρό του, έτσι ώστε πληροφορίες να μπορούν να σταλούν στον μικροϋπολογιστή, που βρίσκεται στο προσθετικό πόδι του. Έτσι, το σώμα και το πόδι του λειτουργούν όλα μαζί ομαλά για ό,τι προσπαθεί να κάνει.

    Το έργο κόστισε 8 εκατομμύρια δολάρια, χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ μαζί με το Πανεπιστήμιο Vanderbilt, το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης, το Πανεπιστήμιο του Rhode Island και το Πανεπιστήμιο του New Brunswick.







   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου