Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Διαθέσιμες οι λάμπες που ελέγχονται μέσω ενός δικτύου Wi-Fi







    To έξυπνο σπίτι και ο οικιακός αυτοματισμός γίνονται πολύ πιο εύκολα με τη χρήση των ελεγχόμενων Wi-Fi λαμπτήρων φωτός. Μετά το LIFX, το πρότζεκτ του Kickstarter, τώρα έρχεται η Greenwave να δημιουργήσει ένα νέο σύστημα, όπου το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα ασύρματο δίκτυο στο σπίτι  και μόλις βιδώσεις αυτές τις λάμπες, είσαι έτοιμος να τις αναβοσβήνεις από το τηλέφωνο ή το PC σου!



    Το σύστημα Greenwave's Connected Lighting Solution διαφέρει, διότι είναι πολύ εύκολο στην εγκατάσταση και χρήση. Χρειάζεται να συνδέσεις ένα κομμάτι hardware στον ασύρματο δρομολογητή σου (router) και να εγκαταστήσεις τις λάμπες στο σπίτι. Χάρη στο IPV6, κάθε λάμπα είναι προσπελάσιμη και ανεξάρτητα ελεγχόμενη, αφού έχει δική της διεύθυνση, κι επίσης λειτουργεί και ως Wi-Fi επαναλήπτης, ενισχύοντας και στέλνοντας το σήμα σε όλο το σπίτι. Μια εφαρμογή στο κινητό σου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ρυθμίζεις τη φωτεινότητα, να βάλεις κάποιο χρονομετρημένο πρόγραμμα, και γενικά να ελέγχεις πολλές λάμπες του σπιτιού σου με ένα μόνο κλικ!

    Το starter kit, το οποίο περιλαμβάνει τέσσερις λαμπτήρες και τον ελεγκτή "πύλης φωτισμού", κοστίζει περίπου $ 200. Κάπως ακριβά σε σχέση με τους κοινούς LED λαμπτήρες που βρίσκεις στο Amazon για περίπου $ 10, όμως, μόλις πάρεις το kit, κάθε έξτρα λαμπτήρας κοστίζει κάτω από $ 20. Επίσης, ο ελεγκτής μπορεί να χειριστεί μέχρι και 500 (!) μεμονωμένες λάμπες ταυτόχρονα!

    Το σημαντικό στοιχείο σχετικά με αυτή την είδηση δεν είναι τόσο το γεγονός ότι υπάρχει η δυνατότητα να χειρίζεσαι τις λάμπες του σπιτιού σου με το κινητό σου. Αλλά το γεγονός πως σιγά σιγά γίνεται μια στροφή προς την ευρύτερη διαθεσιμότητα και ευκολία στη χρήση συστημάτων που σου επιτρέπουν να κάνεις τα πάντα μέσα από το ίντερνετ. Η μέρα στην οποία θα κάθεσαι μπροστά στο PC σου, και παράλληλα θα μπορείς να αναβοσβήνεις τις λάμπες, να αλλάζεις τη θερμοκρασία του A/C, να ελέγχεις την τηλεόραση και το ραδιόφωνο, ενώ την ίδια στιγμή βάζεις μπρος το αμάξι, έρχεται όλο και πιο κοντά. Καλά όλα αυτά και καλή η ευκολία που προσφέρουν.

    Προσφέρουν όμως και κάτι άλλο...ένα μέλλον γεμάτο τεμπελιά...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου