Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Δωρεάν Ψηφιακά Βιβλία για τους Φοιτητές της Καλιφόρνια






    H Καλιφόρνια βρίσκεται στην αιχμή των τεχνολογικών εξελίξεων. Μόνο που αυτή τη φορά τα νέα αφορούν την εκπαίδευση: ο κυβερνήτης Τζέρι Μπράουν έχει υπογράψει μια πρόταση νόμου που επιτρέπει στους μαθητές να κατεβάσουν ψηφιακά αντίγραφα βιβλίων δωρεάν.



    Πενήντα ψηφιακά βιβλία ανοιχτού κώδικα θα δημιουργηθούν και θα είναι διαθέσιμα, δωρεάν, για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια. Επιπλέον, θα δημιουργηθεί η Ψηφιακή Βιβλιοθήκη Open Source της Καλιφόρνια για τη φιλοξενία αυτών των βιβλίων.

    Η Πολιτεία θα ζητήσει από το Συμβούλιο Πόρων για Ανοικτή Εκπαίδευση της Καλιφόρνια να επιβλέπει τις διαδικασίες έγκρισης των βιβλίων, το οποίο θα λάβει τις προσφορές και θα παράγει τα βιβλία για το σχολικό έτος 2013-2014, ενώ μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν τα ήδη υπάρχοντα ψηφιακά βιβλία ανοιχτού κώδικα.

    Καθώς αυξάνονται τα δίδακτρα, τα βιβλία γίνονται μια όλο και μεγαλύτερη οικονομική επιβάρυνση. Το νομοσχέδιο αυτό είναι μια προσπάθεια να καταργηθεί αυτό το βάρος, ενώ επίσης κινείται στην ψηφιακή εποχή.

"Πολλοί φοιτητές πληρώνουν περισσότερα από 1.000 δολάρια κάθε χρόνο για τα βιβλία τους, ενώ μερικές φορές πρέπει να επιλέξουν ή να αγοράσουν τα βιβλία που χρειάζονται ή να πληρώσουν για τρόφιμα και άλλα έξοδα διαβίωσης"
δήλωσε ο πρόεδρος της Γερουσίας Pro Tem Darrell Steinberg, που έχει επικυρώσει τους λογαριασμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου