Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Εκμάθηση κώδικα προγραμματισμού από την πρώτη τάξη!







    Η Εσθονία είναι μια μικρή χώρα με πληθυσμό περίπου 1,3 εκατομμύρια. Αποτελεί, όμως, μια ταχέως αναπτυσσόμενη βιομηχανία προηγμένης τεχνολογίας, και λόγω του μικρού πληθυσμού της η εύρεση ταλαντούχων προγραμματιστών δεν είναι εύκολη υπόθεση. Η λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι ένα νέο σχολικό πρόγραμμα που ονομάζεται ProgeTiige, ή Προγραμματισμός Tiger, το οποίο περιλαμβάνει τη διδασκαλία προγραμματισμού σε όλα τα δημόσια σχολεία, έτσι ώστε τα παιδιά να μαθαίνουν να γράφουν κώδικα από την πρώτη τάξη.




    Το ProgeTiiger είναι στην πραγματικότητα ένα μόνο κομμάτι από ένα τεράστιο πρόγραμμα, που ονομάζεται Tiigrihüpe ή Tiger Leap, το οποίο ξεκίνησε τη δεκαετία του 1990, με σκοπό να επεκτείνει την πρόσβαση στο Διαδίκτυο και τις προγραμματιστικές ευκαιρίες για όλους τους Εσθονούς. Παρά το μικρό μέγεθος της, η Εσθονία είναι η γενέτειρα μεγάλων τεχνολογιών, όπως το Skype και το Kazaa.

    To πρόγραμμα ξεκίνησε να εφαρμόζεται ήδη σε μερικά σχολεία για αξιολόγηση, αλλά ο υπεύθυνος οργανισμός δηλώνει πως το νέο πρόγραμμα σπουδών θα είναι διαθέσιμο σε όλα τα σχολεία της χώρας από το επόμενο σχολικό έτος.



Κι εμείς εδώ βασανιζόμαστε να μάθουμε C και C++ ...




2 σχόλια:

  1. Μήπως γνωρίζετε εάν υπάρχει στην Ελλάδα κάτι αντίστοιχο ή έστω κάποια σχολή που διδάσκει κώδικα σε παιδιά δημοτικού. Φυσικά εννοώ από τον ιδιωτικό τομέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάποια φροντιστήρια παρέχουν μαθήματα κατόπιν συνεννόησης με τον καθηγητή. Σίγουρα πάντως υπάρχουν επιλογές για ιδιαίτερα μαθήματα προγραμματισμού, από φοιτητές σχολών όπως Πολυτεχνικές, Πληροφορική, Τεχνολογία/ Επιστήμη υπολογιστών κλπ.

      Διαγραφή