Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Φοιτητές δημιουργούν μοτοσυκλέτα με μπάλες αντί για ρόδες





    Στο Πανεπιστήμιο San Jose State University, φοιτητές εργάζονται πάνω σε ένα project, έτσι ώστε να κατασκευάσουν μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα, η οποία αντί για τις κλασικές ρόδες θα έχει δυο μεγάλες σφαίρες!



    Όπως βλέπεις και στο παρακάτω βίντεο από την ταινία 'I,Robot', το όχημα αποκτά πολλές νέες δυνατότητες, καθώς δεν έχει μόνο έναν άξονα κίνησης:


            





    Εκτός από τον κινηματογράφο, παρόμοιο σύστημα κίνησης έχει χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή ενός ρομπότ, που ονομάζεται Rezero:


            




    Ουσιαστικά, αυτό το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο μεγάλες σφαίρες, στις οποίες έχει προστεθεί ένα τιμόνι και ένα κάθισμα στη μέση. Το τελικό αποτέλεσμα δεν θα βασίζεται εξ ολοκλήρου στην αλλαγή του κέντρου της μάζας για να κινείται, αλλά θα είναι σε θέση να ισορροπεί και να κινείται από τη μία πλευρά στην άλλη χωρίς να αναποδογυρίζει, κάνοντας το παρκάρισμα παιχνιδάκι. Πιο ακραία κόλπα θα είναι δυνατόν να γίνουν, όπως για παράδειγμα μια πλήρης περιστροφή της μηχανής εν κινήσει.

    Αυτή τη στιγμή, οι φοιτητές του SJSU έχουν ολοκληρώσει το πλαίσιο της μοτοσυκλέτας και έχουν πάρει ένα ζευγάρι από τεράστιες μπάλες καουτσκούκ επικαλυμμένες με ανθρακονήματα. Το σύστημα κίνησης και τα ηλεκτρονικά κυκλώματα έχουν δοκιμαστεί με επιτυχία σε μικρότερα μοντέλα, και μέχρι το τέλος του έτους ελπίζουν να έχουν έτοιμο το πρωτότυπο για δοκιμές μικρών ταχυτήτων και παρουσίαση. Το τελικό προϊόν πρέπει να μοιάζει κάπως έτσι:



            




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου