Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Ο 15χρονος hacker που έγινε καταζητούμενος του FBI






    Τα 15χρονα παιδιά μπορεί να είναι απρόβλεπτα. Όμως ένα παιδί δεκαπέντε ετών, που ακούει στο παρατσούκλι Cosmo the God είναι μέσα στην λίστα των πιο επικίνδυνων χάκερ του 2012. Είναι ένας εξειδικευμένος social engineer, και μπορεί να κλέψει την ψηφιακή σου ζωή χωρίς να το καταλάβεις. Κι ακόμα ούτε δίπλωμα οδήγησης δεν μπορεί να βγάλει.




    Το Wired παρουσιάζει πως ένα παιδί, που νομίζεις πως το μεγαλύτερο πρόβλημά του είναι ότι βαριέται στην τάξη, χτύπησε μαζί με την ομάδα του UGNazi εταιρίες με υψηλό προφίλ (Amazon, Apple, AT&T, 4Chan, MyBB, CloudFlare), ανάγκασε εταιρίες, όπως AOL και PayPal, να αλλάξουν ολόκληρο το σύστημα ασφαλείας τους και είναι έγινε στα 15 χρόνια του καταζητούμενο από το FBI:


"Πραγματοποίησαν επιθέσεις DDoS σε κάθε κυβερνητικό και οικονομικό site, όπως NASDAQ, ca.gov και CIA.gov, και τα έριξαν για ολόκληρες ώρες μέσα στον Απρίλιο. Παρέκαμψαν το σύστημα ασφαλείας της Google, χτύπησαν το DNS της 4Chan και το ανακατεύθυναν στο δικό τους Twitter, όπου δημοσίευαν επανειλημμένα τη διεύθυνση και τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης του δήμαρχου Michael Bloomberg. Μετά την εισβολή στην ιστοσελίδα ενός οργανισμού πληρωμών, με τη χρήση social-engineering τεχνικών τον περασμένο Μάιο, δημοσίευσαν στο ίντερνετ 500.000 αριθμούς πιστωτικών καρτών. O Cosmo ήταν ο social engineer του πληρώματος UGNazi, ειδικός στο να ξεπερνά και να ξεγελά τις δικλίδες ασφαλείας."

    Ο Cosmo, ο οποίος σήμερα κρατείται σε σωφρονιστικό κατάστημα ανηλίκων, εξηγεί ότι πολλές από  τις επιθέσεις, στις οποίες έχει πάρει μέρος, δεν είναι και τόσο δύσκολες- σε πολλές περιπτώσεις, το μόνο που χρειαζόταν ήταν μερικά κομμάτια πληροφοριών, όπως τα τέσσερα τελευταία ψηφία του αριθμού κοινωνικής ασφάλισης και μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

    Συγκέντρωνε σιγά σιγά μικρά κομμάτια πληροφοριών από εδώ και εκεί, και μάζευε δεδομένα dox από διάφορες online υπηρεσίες, όπως διευθύνσεις και αριθμούς πιστωτικών καρτών, έως ότου είχε ό,τι χρειαζόταν για να πραγματοποιήσει την επίθεση. Συχνά, έκανε μια κλήση στο τηλέφωνο τεχνικής υποστήριξης της εταιρίας και προσποιούνταν ότι είναι εργαζόμενος από μια άλλη υπηρεσία.

    Αν θέλεις να διαβάσεις περισσότερα για την ιστορία του Cosmo, πάτησε εδώ.

4 σχόλια:

  1. Hello, its nice paragraph concerning media print, we all understand media is a wonderful source of data.


    Here is my page :: how to get your ex back

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. I savour, result in I found just what I was having a look
    for. You have ended my 4 day long hunt! God Bless you man.
    Have a great day. Bye

    My homepage :: ways to make a guy fall in love with you

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Hi to all, it's actually a pleasant for me to pay a visit this web site, it consists of important Information.

    Also visit my blog; what to say to get your ex back

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Oh my goodness! Amazing article dude! Thanks, However I
    am experiencing problems with your RSS. I don't know the reason why I cannot subscribe to it. Is there anybody getting similar RSS problems? Anyone who knows the answer will you kindly respond? Thanx!!

    my web-site - how to get a boy to like you

    ΑπάντησηΔιαγραφή