Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Η χειρότερη δουλειά στην Google







    Οι άνθρωποι ανεβάζουν φοβερά πράγματα στο διαδίκτυο. Και είναι δουλειά κάποιου να βεβαιωθεί πως οι υπόλοιποι δεν θα πέσουν πάνω σ' αυτά. Αυτή όμως, είναι πολύ δύσκολη δουλειά και επηρεάζει τους ανθρώπους που την κάνουν. Ένας πρώην υπάλληλος εξηγεί ότι οι εργασία περιλαμβάνει πολλές ώρες παρακολούθησης φριχτού περιεχομένου, όπως αποκεφαλισμούς, παιδική πορνογραφία, γκορ και ακραία φετίχ. Αυτό θα ήταν δύσκολο για οποιονδήποτε. Σύμφωνα με τον πρώην υπάλληλο της Google:



"Η Google πήρε κάποιον από μια ομοσπονδιακή υπηρεσία για να μου μιλήσει, και τότε προέκυψε ότι χρειαζόμουν θεραπεία. Κατά την διάρκεια της εξέτασης μου έδειχνε φωτογραφίες από φαινομενικά αθώες δραστηριότητες και με ρωτούσε ποια είναι η πρώτη μου αντίδραση. Ασυναίσθητα αντιδρούσα άσχημα ακόμα και σε καθημερινές φωτογραφίες που έδειχναν για παράδειγμα έναν πατέρα με το παιδί του."


    Οι υπάλληλοι που κάνουν αυτή τη δουλειά είναι συμβασιούχοι για έναν χρόνο. Αλλιώς θα πρέπει να προσληφθούν μόνιμα, κάτι που η Google δεν θέλει. Κάτι που ίσως είναι καλό, αφού η συγκεκριμένη δουλειά για παραπάνω από ένα χρόνο φαίνεται πολύ ανθυγιεινή, και προφανώς χρειάζεται ένα σύστημα ψυχολογικής υποστήριξης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου