Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Εξερευνώντας τον βυθό με ένα αναπηρικό καροτσάκι!


Image Credit: Susan Austin





    Η Sue Austin χρησιμοποιεί αναπηρικό καροτσάκι από το 1996. Όπως δήλωσε στο BBC, μετά από μια εκπαίδευση για υποβρύχιο ψάρεμα πριν από μερικά χρόνια, της ήρθε η ιδέα να το μετατρέψει σε υποβρύχιο όχημα!

"Όταν αρχίσαμε να μιλάμε με διάφορους ανθρώπους σχετικά με αυτό, οι μηχανικοί μας έλεγαν πως δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει κι ότι θα αναποδογύριζε, επειδή το καροτσάκι δεν έχει σχεδιαστεί για να μπει μέσα στο νερό. Εγώ όμως, ήμουν σίγουρη ότι μπορεί να πετύχει!".


    Η απόδειξη βρίσκεται στην παρακάτω βιντεοσκοπημένη υποβρύχια εξερεύνηση. Με ένα ζευγάρι υποβρύχιων κινητήρων, ένα αυτοσχέδιο πτερύγιο και ένα ποδοκίνητο πηδάλι, η Austin μετακινείται με ευκολία κάτω από το νερό. Χρησιμοποιεί το αναπηρικό καροτσάκι της για να δημιουργήσει το έργο της με όνομα "Creating the Spectacle!" (Δημιουργώντας το Θέαμα ), το οποίο είναι μια σειρά από ζωντανές και μαγνητοσκοπημένες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, στις οποίες η Austin συμπεριλαμβάνει τις υποβρύχριες εξορμήσεις της!


    Όμως, η δημιουργία αυτή φαίνεται πως αξίζει πολλά περισσότερα από μια απλή συμμετοχή σε μια επίδειξη τέχνης. H Austin δήλωσε πως το καροτσάκι της έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον τόσο επαγγελματιών δυτών όσο και ωκεανογράφων. Έχει κάνει ήδη αίτηση για να εξασφαλίσει τα πνευματικά δικαιώματα της πατέντας της και ήδη σχεδιάζει κάποιες αναβαθμίσεις (όπως πλαίσιο τιτανίου για να αποτραπεί η σκουριά).


Δείτε την όμορφη δημιουργία της στο παρακάτω βίντεο:


           


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου