Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Το 61,5% της κίνησης στο ίντερνετ προέρχεται από bots!





    Έρευνα που διεξήχθη από ερευνητές του Incapsula, δείχνει πως η κίνηση των bot στο ίντερνετ ανέβηκε 21% μόνο τον τελευταίο χρόνο. Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα δείχνει πως το 61,5% όλης της ιντερνετικής κίνησης προέρχεται από αυτοματοποιημένα bots!


    Αυτή η αυτοματοποιημένη κίνηση όμως δεν είναι πάντα κάτι κακό. Παρόλο που αρκετά από αυτά τα bots είναι malicious - προσπαθούν να κλέψουν δεδομένα ή να ανεβάσουν διαφημίσεις - οι ερευνητές δηλώνουν πως η μεγαλύτερη αύξηση αφορά τα "καλά" bots, τα οποία είναι πλέον κατά 55% πιο ενεργά.

    Τυπικά, καταγράφουν το περιεχόμενο ιστοσελίδων, βοηθούν στην ανάλυση του και διατηρούν τις ιστοσελίδες ενεργές. Στην πραγματικότητα, φαίνεται πως υπάρχει πτώση στην ύποπτη malicious δραστηριότητα - με 75% πτώση στη συχνότητα εμφάνισης spam links, για παράδειγμα.

    Η έρευνα έγινε για 90 ημέρες, και παρακολούθησε 1,45 δις επισκέψεις bot σε περισσότερα από 20.000 sites. Σίγουρα δεν αποτελεί μια πλήρη ανάλυση, όμως πρόκειται για μια καλή στατιστική για το τι συμβαίνει ακριβώς στο διαδίκτυο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου