Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Το κατοικίδιο του μέλλοντος είναι ιπτάμενο Ρομπότ





    Έχεις κατοικίδιο; Ο καλύτερός σου φίλος μπορεί πλέον να αντικατασταθεί από το Pet Ar.Drone.

    Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά κατοικίδια ζώα, το ρομπότ αυτό είναι σε θέση να κάνει πολλά περισσότερα για σένα. Μπορεί να σε ακολουθεί, να ανεβάζει post στο Facebook, να τραβήξει φωτογραφίες και βίντεο, ή ακόμη και να σου υπενθυμίσει πράγματα που έχεις κανονίσει. Αν το βαρεθείς, απλά πατάς ένα κουμπάκι και το στέλνεις για "ύπνο".

   Ο δημιουργός Sameer Parekh οραματίστηκε αρχικά ένα "pet" drone, για να τον ακολουθεί παίρνοντας φωτογραφίες κατά την διάρκεια των extreme sports. Για παράδειγμα, αν κάνεις bungee jumbing από έναν γκρεμό, το drone θα σε ακολουθήσει και θα καταγράψει όλη την εμπειρία σου για να την παρακολουθήσεις αργότερα και να την μοιραστείς με τους φίλους σου. Ο Parekh έχει δημιουργήσει λογισμικό ανοιχτού κώδικα για μη επανδρωμένα αεροσκάφη, έτσι ώστε οι χρήστες να το μετατρέψουν σε κάτι περισσότερο από ένα τηλεκατευθυνόμενο παιχνίδι. "Θέλω να δημιουργήσω ιπτάμενα ρομποτικά κατοικίδια", είχε πει. "Το ρομπότ θα σας ακολουθεί παντού, θα βγάζει εσάς και τους φίλους σας φωτογραφίες, θα tweetάρει για εσάς, θα κουβαλά τα κλειδιά σας και άλλα πολλά."

    Το πρωτότυπο Pet AR. Drone χρησιμοποιεί αλγορίθμους τεχνητής νοημοσύνης για τον εντοπισμό του "αφεντικού" του, με σκοπό να το ακολουθεί από μια ασφαλή απόσταση και να τραβάει φωτογραφίες και βίντεο. "Αυτή η τεχνολογία έχει τη δυνατότητα να αλλάξει τον τρόπο ζωής μας και να εμπλουτίσει την καθημερινότητά μας", δήλωσε ο Parekh.

    Το Pet AR. Drone πρόσφατα συνεργάστηκε με χορευτές από το Barkin/Selissen Project για να αποδείξει τις ικανότητες που έχει στο tracking. Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείς να δεις το ρομπότ να δημιουργεί μια σχέση με τον χορευτή καθώς πετάει αυτόνομα και να ακολουθεί τις χορευτικές του κινήσεις.

    Το όραμα του Parekh είναι να παρέχει την επόμενη γενιά μιας συντροφιάς για όποιον επιθυμεί να το χρησιμοποιήσει. Αυτά το μη επανδρωμένο αεροσκάφος θα μπορούσε να αντικαταστήσει τα ζώα που βοηθούν άτομα με ειδικές ανάγκες, να παρέχει συντροφιά σε όσους δεν μπορούν να έχουν κατοικίδιο ζώο για διάφορους λόγους, ή απλά να είναι το τεχνολογικό δημιούργημα που σου φέρνει την εφημερίδα και τις παντόφλες κάθε πρωί!



           


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου