Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Το πρώτο "αόρατο" smartphone!





    Μια ταϊβανέζικη εταιρεία πραγματοποίησε επίδειξη του πρώτου smartphone, κατασκευασμένου από γυαλί, χρησιμοποιώντας τεχνολογίες που αναπτύχθηκαν για οθόνες.



    Η Polytron Technologies έχει κυκλοφορήσει ένα τηλέφωνο που είναι σχεδόν αόρατο, με ηλεκτρονικά που είναι τόσο μικροσκοπικά που είναι πάρα πολύ μικρά για να τα δεις. Τα κυκλώματα του τηλεφώνου αποτελούνται από εξαιρετικά λεπτά καλώδια ανάμεσα σε δύο στρώσεις γυαλιού.

    Η Polytron έχει μια μακρά ιστορία στην τεχνολογία της οθόνης, και χρησιμοποιεί το προϊόν που ονομάζει «γυαλί προστασία της ιδιωτικής ζωής." Τα μόρια του υγρού κρυστάλλου στο γυαλί είναι τοποθετημένα τυχαία, όταν δεν διαρρέονται από ρεύμα, αλλά όταν υπάρχει ροή ρεύματος μπαίνουν σε μια σειρά και αφήνουν το φως να περάσει. Έτσι, αυτό το τηλέφωνο θα είναι αόρατο μέχρι να ενεργοποιηθεί. Η Polytron έχει δηλώσει ότι αρκετές εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ενδιαφέρονται για τη χρήση της συγκεκριμένης τεχνολογίας.

    Πάντως, το τηλέφωνο είναι σε πρώιμο στάδιο ακόμα. Ένα από τα πιο βασικά προβλήματα είναι πως υπάρχουν τμήματα του τηλεφώνου που δεν μπορούν να είναι διαφανή, όπως η κάρτα SIM και η μπαταρία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου