Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Η Google ενάντια στα πειρατικά sites






    H Google σχεδιάζει μια νέα στρατηγική για να αφανίσει τα πειρατικά site: θέλει να αποκόψει όλους τους πόρους χρηματοδότησής τους, έτσι ώστε να μην μπορούν να λειτουργούν.

    Γι' αυτό το λόγο η google βρίσκεται σε συζητήσεις με Visa, MasterCard και Paypal έτσι ώστε να σταματήσουν να προσφέρουν λεφτά σε websites που φιλοξενούν πειρατικά βιβλία, ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Αυτό το σχέδιο στοχεύει επίσης ιστοσελίδες που δεν ανταποκρίνονται πλήρως στον νόμο, επειδή είναι offshore ή από κάποια άλλη χώρα.

    Είναι η πρώτη φορά που η Google παίρνει ένα τόσο δραστικό μέτρο για να εξαφανίσει την πειρατεία, αλλά όχι η πρώτη φορά για τις εταιρείες οικονομικών, όπως η Paypal, η Visa και η MasterCard, οι οποίες ανάμεσα σε άλλα, σταμάτησαν τις δωρεές χρηστών στο WikiLeaks το 2011, έτσι ώστε να κοπούν οι χρηματικοί πόροι του site. Παρόλο που το WikiLeaks δεν έχει εξαφανιστεί ολοσχερώς, αυτή η κίνηση φαίνεται πως έχει δυσχεράνει κατά έναν πολύ μεγάλο βαθμό την λειτουργία του, ακριβώς αυτό που σκοπεύει να κάνει και η Google ενάντια σε όλα τα πειρατικά sites.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου