Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Ρομπότ αντικαθιστά τους εργαζόμενους fast food






    Τις τελευταίες δεκαετίες η βιομηχανία του γρήγορου φαγητού είναι μια σταθερή επιλογή του μέσου εργαζομένου, όμως χάρη στη ρομποτική αυτό φαίνεται να πλησιάζει στο τέλος του. Μια νέα συσκευή υπόσχεται να φέρει επανάσταση στον κόσμο του fast food, παρέχοντας παράλληλα υψηλής ποιότητας γεύματα.



    Μια εταιρεία με επωνυμία Momentum Machines έχει σχεδιάσει ένα ρομποτικό κατασκευαστή burger, που ονομάζεται Burgeon, και προορίζεται να αντικαταστήσει τους μάγειρες στα εστιατόρια fast food. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι ο Burgeon μπορεί να κάνει μέχρι και 360 χάμπουργκερ την ώρα, ενώ μελλοντικές εκδόσεις του θα σχεδιαστούν για να μειώσουν τον χρόνο παραγωγής μέχρι 10 δευτερόλεπτα ανά burger. O Burgeon μπορεί να ψήσει το κρέας, τα ψωμάκια, και να βάλει πίκλες, ντομάτες και μπαχαρικά. Και σε περίπτωση που υπάρχει οποιαδήποτε αμφιβολία σχετικά με την πρόθεση της συσκευής, το μήνυμα που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της εταιρείας είναι σαφές:

 "Η άλφα μηχανή μας αντικαθιστά όλη τη γραμμή παραγωγής χάμπουργκερ σε ένα εστιατόριο. Κάνει ό,τι οι εργαζόμενοι, αλλά καλύτερα." 

    Το γεγονός ότι αυτή η εξέλιξη συμβαίνει την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι των φαστφουντάδικων στις ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει τη μεγαλύτερη διαμαρτυρία για τους μισθούς τους στην ιστορία της βιομηχανίας δεν αποτελεί καλό οιωνό για το μέλλον.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου