Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Slow motion και fast forward γίνονται πραγματικότητα με ένα κράνος







    Ο χρόνος είναι κάτι υποκειμενικό. Μπορεί να κυλά πολύ γρήγορα ή πολύ αργά, εξαρτάται κυρίως από την διάθεση και την ψυχολογία. Ο μοναδικός τρόπος για να νιώθεις πως παρακολουθείς τον κόσμο σε slow motion ήταν μέχρι τώρα η κατανάλωση συγκεκριμένων ναρκωτικών ουσιών. Τώρα όμως, ένας εφευρέτης δημιούργησε ένα κράνος που προσομοιώνει την αντίληψη της αργής κίνησης σε πραγματικό χρόνο. 




    Το κράνος Decelerator δημιουργήθηκε από τον Γερμανό καλλιτέχνη Lorenz Potthast, και επιτρέπει στο χρήστη να γνωρίσει τον πραγματικό κόσμο σε μια πιο αργή ταχύτητα, που μπορεί να ρυθμιστεί με ένα μικρό, φορητό χειριστήριο. Ο Potthast ενσωμάτωσε έναν υπολογιστή στο εσωτερικό και μια μικρή οθόνη στο εξωτερικό του κράνους, για να επιτρέψει στους θεατές να δουν τι βλέπει ο χρήστης.

    Ο Potthast δεν έκανε καμία αναφορά σχετικά με το λογισμικό που συνοδεύει τις λειτουργίες της συσκευής, ούτε σχετικά με το αν έχει κάποια σχέδια για να προχωρήσει την εφεύρεση εμπορικά. Μπορείς να δεις το κράνος Decelerator σε δράση στο παρακάτω βίντεο:



             



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου