Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Πως βγάζουν χρήματα οι μεγαλύτερες διαδικτυακές υπηρεσίες;






    Σήμερα, υπάρχουν πολλές και διαφορετικές επιχειρήσεις στο ίντερνετ. Το χρήμα όμως και η ανταλλαγή του στο διαδίκτυο, δεν βασίζονται στο απλό μοντέλο του "πουλάω αυτά τα προϊόντα στην τάδε τιμή και βγάζω αυτό το κέρδος".

    Πως λοιπόν, οι διαδικτυακές υπηρεσίες που χρησιμοποιείς καθημερινά, βγάζουν χρήματα; 



    Συχνά, η απάντηση είναι συνδρομές και διαφήμιση, όμως υπάρχουν και πολλοί άλλοι παράγοντες. Ακόμη και με όλες αυτές τις επιλογές, εκτός από μερικούς γίγαντες όπως η Google, το Facebook κλπ, πολλές από τις πιο διάσημες υπηρεσίες δεν είναι κερδοφόρες. Ακόμη και το Youtube,  χωρίς την στήριξη από τις διαφημίσεις της Google θα είχε μηδενικά έσοδα!

    Η ιστοσελίδα How do they make money παρουσιάζει στοιχεία από σχεδόν 50 διαφορετικές εξέχουσες εταιρείες του Διαδικτύου, σχετικά με το πως βγάζουν χρήματα και αν είναι οικονομικά βιώσιμες. Μπορείς επίσης να οργανώσεις την εμφάνισή τους ανά είδος υπηρεσίας ή εισοδήματος.

    Πρέπει να σημειωθεί πως η ιστοσελίδα δεν αναφέρει τις πηγές των στοιχείων της, επομένως αρκεί μόνο για διασκέδαση και ενημέρωση. Επίσης, δείχνει πως όλες αυτές οι υπηρεσίες που μας παρέχονται στο διαδίκτυο, άλλες δωρεάν και άλλες με κάποια χρέωση, μπορούν ανά πάσα στιγμή να σταματήσουν την λειτουργία τους για οικονομικούς λόγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου