Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Oι 19 πιο περίεργες λύσεις για το hangover!

 
 
 
 
 
To ποτό είναι διαχρονική συνήθεια όλων των λαών.
Μετά το ποτό, όμως, έρχεται το hangover!


Εδώ παρουσιάζονται λοιπόν, οι 19 πιο περίεργοι τρόποι, που χρησιμοποιήθηκαν από διάφορους λαούς, για να αντιμετωπίσουν τις άσχημες συνέπειες του ποτού την επόμενη μέρα:



1. Αρχαία Ρώμη

Οι Ρωμαίοι λάτρευαν τα όργια και το ποτό. Ως αποτέλεσμα, πολλές φορές ξυπνούσαν με πολύ βαρύ κεφάλι. Ο Πλίνιος ο Πρεσβύτερος λοιπόν τους έδωσε την λύση: τηγανητό καναρίνι. Δυστυχώς, δεν έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη συνταγή, αν τρώγεται δηλαδή ολόκληρο ή χωρίς τα φτερά και τα κόκκαλα.


2. Ναμίμπια

Το πρωί αμέσως μετά από μεθύσι, οι κάτοικοι της Ναμίμπια πίνουν βουβαλίσιο γάλα. Φτιάχνουν ένα ποτό που περιέχει σκούρο ρούμι, καρυκεύματα και διάφορα είδη κρέμας, που προσφέρουν στον οργανισμό μια γερή δόση ζάχαρης.


3. Πουέρτο Ρίκο

Στο Πουέρτο Ρίκο υπάρχει ένας αστικός μύθος που υποτίθεται ότι σε γλιτώνει από το hangover: πριν αρχίσεις να πίνεις τρίβεις μια φέτα λεμόνι στην μέσα πλευρά του αγκώνα του χεριού σου, κάτι που εμποδίζει την αφυδάτωσή σου από το ποτό.


4. Ιαπωνία

Μετά από μεγάλη κατανάλωση σάκε, οι Ιάπωνες χρησιμοποιούν ένα αποξηραμένο τουρσί, το umeboshi, το οποίο φτιάχνεται από το φρούτο ume, που μοιάζει με δαμάσκηνο ή ροδάκινο. Το umeboshi είναι τρομερά ξινό και πολλοί το βάζουν πρώτα μέσα σε τσάι για να μπορέσουν να το πιουν.


5. Γερμανία

Μετά από ένα γερό μεθύσι στη Γερμανία, είναι ώρα για katerfrühstück ή πιο απλά "πρωινό του hangover". Περιλαμβάνει παστή ρέγγα τυλιγμένη γύρω από κομμάτια αγγούρι και κρεμμύδι. Δεν υπάρχει.


6. Καναδάς

Ο Καναδάς το κάνει σωστά. Οι Καναδοί για να νιώσουν καλύτερα τρώνε ένα μπολ γεμάτο τηγανητές πατάτες, Καναδέζικο τυρί και πικάντικη σάλτσα, με φρέσκο πιπέρι σε κόκκους.


7. Σικελία

Έχει φύγει κάπως από την μόδα, όμως παλιότερα οι Σικελοί μασούσαν αποξηραμένο πέος ταύρου...


8. Αϊτή

Μερικοί εμπειρογνώμονες του βουντού στην Αϊτή, καρφώνουν μαύρες πινέζες στον πάτο του μπουκαλιού που προκάλεσε το hangover. Εκδίκηση!


9. Αρχαία Ελλάδα

Οι Αρχαίοι Έλληνες έπιναν πολύ. Για να προλάβουν τα συμπτώματα του hangover, έτρωγαν πρωί πρωί ένα κομμάτι από πνευμόνι προβάτου και ένα αυγό κουκουβάγιας. Καλό;


10. Ιρλανδία

Σύμφωνα με έναν ιρλανδέζικο μύθο, ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσεις τον πονοκέφαλο και την ναυτία, είναι να χωθείς ολόκληρος κάτω από βρεγμένη άμμο ενός ποταμού. Η Ιρλανδία είναι κρύα χώρα, και αυτό δεν είναι πολύ ευχάριστο, αλλά βοηθάει στην πίεση του αίματος. "Ντουζ μπουζ στου πουτάμ' ".


11. Βιετνάμ

Στο Βιετνάμ, αλέθουν ένα κέρατο ρινόκερου μέσα σε καυτό νερό και το πίνουν. Γενικά πιστεύουν πως αυτό βοηθάει στα πάντα: από αλλεργίες μέχρι καρκίνο, και γι' αυτό εξολοθρεύουν έναν τεράστιο αριθμό ρινόκερων καθημερινά.


12. Τουρκία

Οι Τούρκοι καταναλώνουν πατσά με κρεμμύδι και σκόρδο.


13. Μογγολία

Οι χειρότεροι! Μετά από μεθύσι φτιάχνουν ένα ειδικό κοκτέιλ που περιέχει χυμό ντομάτας και αποξηραμένα μάτια προβάτου. Έλεος!


14-18 ΗΠΑ

14. Συνταγές με ωμά αυγά. Υπάρχουν σε πολλές παραλλαγές. Περιλαμβάνουν κυρίως μια καυτή σάλτσα, αλατοπίπερο και οπωσδήποτε ένα ολόκληρο αυγό ωμό. Προαιρετικά, μπορείς να προσθέσεις ένα σφηνάκι βότκα, κέτσαπ ή χυμό ντομάτας και ξύδι.

15. Σύμφωνα με το BBC, οι ιθαγενείς της Αμερικής πίστευαν πως πρέπει να πας για τρέξιμο και να ασκηθείς μέχρι να ιδρώσεις. Μετά γλύφεις τον ιδρώτα από τα χέρια, τον γυρνάς λίγο στο στόμα σου και τον φτύνεις.

16. "Ο Παράδεισος του Hangover" είναι ένα ειδικά διαμορφωμένο λεωφορείο στο Λας Βέγκας. Μόλις ανέβεις ,το προσωπικό φροντίζει για τα υγρά, τις βιταμίνες και την ενέργεια που σου λείπει.

17. Το 1800 χρησιμοποιήθηκε πολύ ένα σάντουϊτς με αυγό benedict, ζαμπόν και σάλτσα hollandaise, πάνω σε αγγλική τηγανήτα.

18. Στο Φαρ Γουέστ οι καουμπόυδες δεν ήταν μόνο πιστόλια, ποτό και ξύλο. Για το hangover έβραζαν νερό και πρόσθεταν περιττώματα από κουνέλια. Rabbit shit tea. Yeah!


19. Επιστημονικά, αυτό που μπορεί να βοηθήσει έτσι ώστε να μην ξυπνήσεις με τρομερό hangover, είναι να πιεις πολύ νερό, να πάρεις κάποιο συμπλήρωμα βιταμινών (κυρίως για το σύμπλεγμα Β, επειδή το αλκοόλ τις εξαντλεί) ή 1-2 χάπια ιβουπροφαϊνης.



Εσύ τι κάνεις για να αντιμετωπίσεις το hangover;

 

1 σχόλιο:

  1. Για να προλάβω τα χειρότερα, φροντίζω να απομακρύνω ότι οινόπνευμα έχει απομείνει στο στομάχι (προκαλώντας εμετό) πρίν πάω για ύπνο... Αηδιαστικό μέν, αποτελεσματικό δέ. Αμέσως μετά πίνω μεγάλη ποσότητα νερού και ο ύπνος δέν αργεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή