Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Έκλεισαν το Demonoid!


 



    Λίγο πριν από την επίσκεψη στις ΗΠΑ, το Υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας κατέσχεσε όλους τους servers του Demonoid, διακόπτοντας την λειτουργία της ιστοσελίδας torrent.

    Ο λόγος είναι πως η Ουκρανία ήθελε να αποδείξει στις ΗΠΑ, ότι παίρνει πολύ σοβαρά την παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων.

    Μέσα στην εβδομάδα, η σελίδα του Demonoid είχε δεχθεί, επίσης, μια επίθεση DDoS. Αυτό όμως, δεν έχει μεγάλη σημασία μπροστά στο οριστικό κλείσιμο της γνωστής ιστοσελίδας.

    Σύμφωνα με μια πηγή μέσα στο Υπουργείο Εσωτερικών, η επιδρομή στο Demonoid ήταν προγραμματισμένη να συμπέσει με την πρώτη επίσκεψη του πρωθυπουργού Valery Khoroshkovsky στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου ένα από τα θέματα της συνάντησης θα ήταν η παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων. Η Ουκρανία είχε υποσχεθεί πως θα βελτιώσει την στάση και τις προσπάθειες τις για την επιβολή και τήρηση των πνευματικών δικαιωμάτων, κι έτσι τώρα, μάλλον ικανοποίησε πολύ τις ΗΠΑ, κλείνοντας το Demonoid. Αυτό αποτελεί σίγουρα μια μεγάλη νίκη για τα συμφέροντα των ΗΠΑ, που ενδιαφέρονται πολύ για τους κατόχους πνευματικής ιδιοκτησίας, ενώ ερωτηματικά προκαλεί η κραυγαλέα υποστήριξή τους από την κυβέρνηση της Ουκρανίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου