Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Τι έχεις να πεις για αυτό το τηλεκατευθυνόμενο;




    Όταν ακούς για τηλεκατευθυνόμενα, το μυαλό σου πηγαίνει στους τροχούς. Τώρα, όμως, μπορείς να προσθέσεις μηχανικά πλοκάμια, κι έτσι το τηλεκατευθυνόμενό σου να γίνει πιο αποτελεσματικό αλλά και πιο τρομακτικό!

    Το μεταλλικό Vaio 2012, έχει ειδικά προσαρμοσμένα μηχανικά πλοκάμια-πόδια, και κατασκευάστηκε για τον 6ο αγώνα ρομπότ KONDO LAND μετ΄εμποδίων, όπου όχι μόνο κατάφερε να πάρει την δεύτερη θέση, αλλά έγινε και MVP του αγώνα, καθώς έκλεψε τις εντυπώσεις ανάμεσα στα υπόλοιπα ρομπότ.

    Το πλοκάμι του Vaio διαθέτει μεταλλικά εξαρτήματα που δημιουργούν κίνηση "κάμπιας" με 18 βαθμούς ελευθερίας, που του επιτρέπουν να περιστρέφεται, να ξεδιπλώνεται, να γαντζώνεται και να κινείται με διάφορους συνδυασμούς. Αυτό είναι κάτι εντυπωσιακό, αν σκεφτεί κανείς ότι ένα μέσο ρομποτικό πόδι έχει περίπου 6 βαθμούς ελευθερίας. Όλοι αυτοί οι άξονες επιτρέπουν στο Vaio να έχει ένα σωρό διαφορετικές κινήσεις, όπως να σέρνεται και να κυλά, όμως παρ'όλα αυτά δυσκολεύεται να στρίψει, ενώ το δυνατό του σημείο είναι η ευθεία κίνηση με μέγιστη ταχύτητα.

    Μπορεί να μην κατανοείς την χρησιμότητά του στην πράξη ή απλά να προτιμάς την απλή κίνηση πάνω σε τροχούς, όμως κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι αυτό το μικρό "πλασματάκι" προσφέρει μια μοναδική προσέγγιση στον τρόπο κίνησης!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου