Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Οι 5 ομορφότερες φωτογραφίες της Γης σύμφωνα με τη NASA

Οι δορυφόροι Landsat παρακολουθούν την Γη ασταμάτητα τα τελευταία 40 χρόνια. Μέσα σε αυτήν την περίοδο έχουν βγάλει εκατομμύρια υπέροχες φωτογραφίες του πλανήτη μας. Παρακάτω παρουσιάζονται οι 5 πιο όμορφες από αυτές, σύμφωνα με την NASA!

 

5: Lake Eyre Landsat 5 ( 05.08.2006 )




Σ' αυτήν την εικόνα φαίνεται η ρηχή λίμνη Eyre, που βρίσκεται στην έρημο της Νότιας Αυστραλίας. Η λίμνη Eyre είναι η μεγαλύτερη λίμνη της Αυστραλίας, όταν γεμίζει νερό, κάτι που συνέβη όμως μόνο 3 φορές τα τελευταία 150 χρόνια!


4: Algerian Abstract Landsat 5 ( 08.04.1985 )






Οι ανοιχτοκίτρινες λωρίδες μέσα σε ένα μωσαϊκό χρωμάτων, είναι τα στίγματα που αφήνουν οι κορυφές των αμμολόφων, στην περιοχή Erg Iguidi, που εκτείνεται από τη Μαυριτανία μέχρι την Αλγερία στην βορειοδυτική Αφρική. To Erg Iguidi, είναι ένα από τα πολλά τμήματα της Σαχάρας, και οι αμμόλοφοί του μεταβάλλονται συνεχώς από τους ανέμους, και ξεπερνούν πολλές φορές τα 500  μέτρα, τόσο σε πλάτος όσο και ύψος.


3: Meandering Mississippi Landsat 7  ( 28.05.2003 )





Μικρά, θολά σχήματα από πόλεις, χωράφια και λειβάδια που εκτείνονται γύρω από τις στροβιλιζόμενες σπείρες του Μισισιπή, που αποτελεί το μεγαλύτερο σύστημα ποταμών στη Βόρεια Αμερική. Αμέτρητες καμπυλοτές λίμνες συνοδεύουν το ποτάμι, καθώς αυτό ελίσσεται νότια του Memphis, Tennessee, στα σύνορα μεταξύ Arkansas και Mississippi.




2: Yukon Delta Landsat 7  ( 22.09.2002 )





Αμέτρητες μικρές λίμνες, διάσπαρτες στο Yukon Delta στην νοτιοδυτική Αλάσκα. Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα δέλτα ποταμών του κόσμου και προστατεύεται ως Εθνικό Καταφύγιο Άγριας Ζωής. Οι ελικοειδείς οδοί του ποταμού, μοιάζουν με αιμοφόρα αγγεία που εκτείνονται πάνω σε ένα όργανο!

 

1: Van Gogh from Space Landsat 7  ( 13.07.2005 )







Στο ύφος της ζωγραφικής του Van Gogh, στο έργο "Starry Night", φαίνεται εδώ η συγκέντρωση φυτοπλαγκτόν μέσα στα σκοτεινά νερά γύρω από το Gotland, ένα σουηδικό νησί στη Βαλτική Θάλασσα. Όταν υπάρχουν βαθιά ρεύματα, μεταφέρονται θρεπτικά συστατικά στην ηλιόλουστη επιφάνεια, όπου τροφοδοτούν την μαζική ανάπτυξη και αναπαραγωγή αυτών των μικροσκοπικών φυτών.


Images by NASA/USGS Landsat. Photo captions by Ellen Gray.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου