Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Βραχιόλι για να "αγγίζεις" κάποιον από μακριά




    Οι διάφορες μορφές τεχνολογίας σήμερα έχουν οδηγήσει στην απομάκρυνση των ανθρώπων. Ο κόσμος βγαίνει για καφέ αγκαλιά με το smartphone, "τουϊτάρει", "σκουντάει" και αλλάζει στάτους. Πως μπορούμε να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση; Μα φυσικά, με περισσότερη δόση τεχνολογίας
Τώρα με το σύστημα Bond από την Kwamecorp μπορείς να αγγίξεις, να "γαργαλήσεις" ή να ειδοποιήσεις κάποιον δικό σου ακουμπώντας ένα βραχιόλι στο χέρι σου.

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Μετά το γραφένιο ... το στανένιο!





    Το τελευταίο διάστημα, στις συζητήσεις σχετικά με επαναστατικά υλικά πρωταγωνιστεί το γραφένιο. Όμως, μια ομάδα ερευνητών ανέπτυξαν το Στανένιο (Stanene, και όχι δεν έχει σχέση με τον Stan...). Πρόκειται για ένα επίπεδο από άτομα κασσίτερου (πιο γνωστός ως τσίγκος), το οποίο θα μπορούσε να είναι το πρώτο υλικό στον κόσμο που άγει ρεύμα με 100% απόδοση στις θερμοκρασίες στις οποίες λειτουργούν οι υπολογιστές.

Προφυλακτικά από ... γραφένιο!




    Τι χειρότερο από ένα σπασμένο προφυλακτικό; Πως λοιπόν μπορείς να φτιάξεις ένα προφυλακτικό που δεν πρόκειται να σπάσει ποτέ; Μα φυσικά, με το πιο λεπτό, ελαστικό αλλά και πιο ισχυρό υλικό... το γραφένιο!

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Πως λειτουργεί το Youtube?






    Είναι σίγουρο ότι κάθε μέρα βλέπεις κάποιο βίντεο στο Youtube. Είναι επίσης σίγουρο ότι κάποια στιγμή είδες το καταραμένο spinner στην οθόνη (ναι, το κυκλάκι, αυτό που γυρνάει γύρω γύρω όταν κολλάει το βιντεάκι!). Γιατί συμβαίνει αυτό; Που βρίσκεται αποθηκευμένο το βίντεο που παρακολουθείς; Αυτά και άλλα πολλά στο παρακάτω βίντεο.


24 ανακαλύψεις που έγιναν καταλάθος!





    Αρκετά πράγματα που χρησιμοποιούμε σήμερα έχουν ανακαλυφθεί κατά τύχη! Μπορείς να βρεις 24 τέτοια παραδείγματα στο παρακάτω βίντεο!

Τζάμπα εισιτήριο για λίγη γυμναστική!





   Μόσχα: μηχάνημα σε σταθμό μετρό σου δίνει δωρεάν εισιτήριο, εάν σταθείς μπροστά του και κάνεις 30 καθίσματα! 

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Δημιουργίες φωτός με το ραβδί Pixelstick!



    Η ζωγραφική με φως ως μορφή καλλιτεχνικής έκφρασης δεν είναι κάτι καινούριο - έχει χρησιμοποιηθεί σε διαφημίσεις, σε stop-motion ταινίες και σε πάρα πολλές φωτογραφίες εξώφυλλου στο Facebook.

Robo-cars για μεταφορά κατοίκων σε πόλη της Αγγλίας από το 2015!






    Αν έχεις βρεθεί πρόσφατα στο αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου, υπάρχει μια πιθανότητα να έχεις δει αυτό που ονομάζεται ULTra PRT pod μεταφορών.  Από το 2011, αυτά τα οχήματα χωρίς οδηγό μεταφέρουν ταξιδιώτες από τερματικό σε τερματικό σε αυτό το τεράστιο αεροδρόμιο. Τώρα, αυτά τα robo-cars ελευθερώνονται στους δρόμους της πόλης!