Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Διάλεξη με θέμα: Συλλογική Νοημοσύνη Ανθρώπων-Μηχανών





Σελίδα στο facebook: https://www.facebook.com/events/146740375510959/

RHex, το ρομπότ που κάνει parkour!





    Μια ομάδα ερευνητών στο Πανεπιστήμιο της Pennsylvania κατασκεύασε ένα ρομπότ με έξι πόδια, που ονομάζεται RHex-Light, ή απλά RHex για συντομία. Το ρομπότ δημιουργήθηκε για να προωθήσει την έρευνα της ομάδας, που περιγράφεται στο paper "Toward a Vocabulary of Legged Leaping". Ο RHex όμως, πέρα από αυτό, μπορεί να εκτελέσει μερικές parkour κινήσεις!

Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Ερευνητές του Harvard παρουσιάζουν το μικρότερο drone




    Ο αγώνας για τη δημιουργία του μικρότερου μη επανδρωμένου αεροσκάφους (drone) έχει ξεπεράσει ακόμη έναν στόχο, χάρη στην πρωτοποριακή εργασία μιας ομάδας ερευνητών στο τμήμα School of Engineering and Applied Sciences του Harvard. Μετά από χρόνια δουλειάς, η ομάδα παρουσίασε επιτέλους βίντεο με αυτό που αποκαλεί RoboBee.


Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Παγκόσμιος χάρτης ενημερώσεων της Wikipedia




    O χάρτης των πιο πρόσφατων ενημερώσεων της Wikipedia δείχνει όλες τις σελίδες που αλλάζουν ανά τον κόσμο. Δημιουργήθηκε από τους Stephen Laporte και Mahmoud Hashemi, και παρουσιάζει τις ανώνυμες αλλαγές που συμβαίνουν στην Wikipedia ανά πάσα στιγμή!

Μια γεύση από το εργοστάσιο της Νitto, κορυφαίας κατασκευαστικής εταιρείας εξαρτημάτων για ποδήλατα




    H Nitto είναι από τις κορυφαίες εταιρείες κατασκευής εξαρτημάτων για ποδήλατα, τόσο σε ποιότητα όσο και στυλ, εδώ και σχεδόν έναν αιώνα. Στο παρακάτω βίντεο, ο πρόεδρος της Νitto, Akira Yoshikawa, αναφέρεται στην βιομηχανία κατασκευών στην Ιαπωνία και εξηγεί γιατί η εταιρεία δεν κατασκεύασε ποτέ ποδήλατο από ανθρακονήματα. 

Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Πολύ μπροστά οι Αμερικάνοι Πρόσκοποι




   Υπάρχει καλύτερος τρόπος για να δείξεις σε μια ομάδα νεαρών την μαγεία του engineering από το να διαλύσεις ένα καρπούζι με ένα μπαλάκι του πινγκ πονγκ που εκτοξεύεται από μια ρουκέτα φτάνοντας την ταχύτητα του ήχου;