Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Η τσίχλα βοηθάει στην συγκέντρωση!




    Σύμφωνα με μία νέα έρευνα, το μάσημα τσίχλας βελτιώνει τη συγκέντρωση σε θέματα που αφορούν οπτική παρακολούθηση (visual memory tasks), ενώ μελετάται η επίδραση και σε θέματα ακουστικής παρακολούθησης (audio memory tasks).


Τα λέιζερ της αγοράς είναι παράνομα




    Το Εθνικό Ινστιτούτο Προτύπων και Τεχνολογίας (National Institute of Standards and Technology) πραγματοποίησε μια μελέτη και διαπίστωσε πως τα περισσότερα λέιζερ της αγοράς είναι παράνομα, καθώς υπερβαίνουν τα επιτρεπόμενα επίπεδα ισχύος!


Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Ηλεκτρονικοί αισθητήρες- τατουάζ σε ανθρώπινο δέρμα






    H ερευνητική ομάδα Rogers από το Πανεπιστήμιο του Illinois Urbana-Champaign δημιούργησε ηλεκτρονικούς αισθητήρες που μπορούν να εκτυπωθούν απευθείας, πάνω στο ανθρώπινο δέρμα.


Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Συμπαράσταση στους φοιτητές της Κομοτηνής. Συνεχίζουν οι κινητοποιήσεις ενάντια στο "Αθηνά"






    Οι φοιτητές της Κομοτηνής βρίσκονται στους δρόμους ενάντια στο "Αθηνά". Δείτε τι αλλαγές έρχονται για το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και την ηχηρή αντίδραση των φοιτητών.


Timelapse: Ελβετοί μετέφεραν για 60 μέτρα ιστορικό εργοστάσιο της Ζυρίχης






    Όταν το κτίριο του εργοστασίου Maschinenfabrik Oerlikon στη Ζυρίχη, επρόκειτο να κατεδαφιστεί από το νέο ιδιοκτήτη, οι κάτοικοι της πόλης ζήτησαν να διασωθεί, μετακινώντας το σχεδόν 60 μέτρα δυτικά από την αρχική του θέση. Αλλά πως γίνεται να μετακινήσεις ένα κτήριο 123 χρονών; Μα φυσικά, με υδραυλικές αντλίες.

DC versus AC: τι πονάει πιο πολύ;






    Το παλικάρι της φωτογραφίας είναι προφανώς ηλεκ-τρελό-γος. Όπως πρέπει να κάνει κάθε καλός φοιτητής, έτσι κι αυτός έχει σημαντικές απορίες και πρέπει να τις λύσει. 

Τι πονάει, λοιπόν, περισσότερο; Ac ή Dc; Για να βάλω δυο καλώδια στη γλώσσα μου να δοκιμάσω. 

Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Το ΜΙΤ μετέτρεψε το αόρατο σε ορατό!







    Όταν βλέπεις άλλους ανθρώπους ή διάφορα αντικείμενα, υπάρχουν πολλά που δεν βλέπεις. Για παράδειγμα, τους παλμούς της καρδιάς ή πολύ μικρές ανεπαίσθητες κινήσεις. Τα περισσότερα από αυτά είναι αόρατα για το ανθρώπινο μάτι. Μια ομάδα επιστημόνων του ΜΙΤ κατάφερε να αποκαλύψει αυτές τις "αόρατες" κινήσεις και να τις παρουσιάσει σε ένα βίντεο!

Επιστήμονες δημιουργούν "τηλεπάθεια" σε ποντίκια






    Δυστυχώς δεν μπορείς να διαβάζεις το μυαλό των άλλων. Όμως, τι γίνεται αν προσθέσεις λίγο καλώδιο; Επιστήμονες λοιπόν, κατάφεραν να συνδέσουν δυο ποντίκια, έτσι ώστε το ένα να διαβάζει την σκέψη του άλλου!