Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Συνάντηση / ενημέρωση της eeStec την Πέμπτη!







    Αυτή την Πέμπτη θα συναντηθούμε στη σχολή, για να παρουσιάσουμε την eeStec και τις δράσεις της τόσο σε Ευρωπαικό επίπεδο όσο και τοπικά!  Σας περιμένουμε όλους!

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Ο σύλλογος φοιτητών του τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας ζητά συμπαράσταση ενάντια στο "Αθηνά"






    Το νέο σχέδιο "Αθηνά" του Υπουργείου Παιδείας προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων όχι μόνο στους φοιτητές των θιγόμενων τμημάτων και της φοιτητικής κοινότητας , αλλά και στους καθηγητές, στους γονείς καθώς και στις τοπικές κοινωνίες. Όσον αφορά το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στη Κομοτηνή δύο είναι οι αλλαγές που σκοπεύουν να γίνουν:

Μια μαϊμού από την Αμερική χειρίζεται ένα ρομπότ στο Τόκυο






    O Miguel Nicolelis είναι ένας πολύ φιλόδοξος άνθρωπος. Εδώ και χρόνια αποκωδικοποιεί σήματα του εγκεφάλου και προσπαθεί να τα χρησιμοποιήσει ως ηλεκτρικά σήματα που οδηγούν ρομπότ. Στο παρακάτω βίντεο παρουσιάζει πως έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα σύστημα, στο οποίο μια μαϊμού χειρίζεται ένα ρομπότ που βρίσκεται 11.000 km μακριά!

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Η Google ενάντια στα πειρατικά sites






    H Google σχεδιάζει μια νέα στρατηγική για να αφανίσει τα πειρατικά site: θέλει να αποκόψει όλους τους πόρους χρηματοδότησής τους, έτσι ώστε να μην μπορούν να λειτουργούν.

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Javascript Προσομοιωτής Μοshpit






 Ο Silverberg, με την βοήθεια των μαθητών του Matthew Bierbaum και James Sethna, αφού πρώτα μελέτησαν βιντεοσκοπημένες συναυλίες, δημιούργησαν έναν προσομοιωτή moshpits!

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Ανάκληση απόφασης περί αναστολής λειτουργίας του Ιδρύματος





Προς όλα τα μέλη της Συγκλήτου.

    Εξαιτίας της άμεσης αντίδρασης του Υπουργού Παιδείας και της προσωπικής του δέσμευσης, ότι προβαίνει εντός της ημέρας στην έγκριση του προϋπολογισμού όπως αυτός διαμορφώθηκε με την από 05/02/2013 απόφαση της Συγκλήτου μας, εκτιμούμε ότι ελλείπει πλέον ο λόγος αναστολής λειτουργίας του Ιδρύματος.

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Το πρώτο "αόρατο" smartphone!





    Μια ταϊβανέζικη εταιρεία πραγματοποίησε επίδειξη του πρώτου smartphone, κατασκευασμένου από γυαλί, χρησιμοποιώντας τεχνολογίες που αναπτύχθηκαν για οθόνες.

Κλείνει ως τις 20/2 το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο






    Στο κλείσιμο των σχολών του από αύριο έως και τις 21 Φεβρουαρίου προσανατολίζεται το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, λόγω της αδυναμίας πραγματοποίησης οποιασδήποτε δαπάνης.

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Κλειστό το ΔΠΘ από 13 μέχρι 20 Φεβρουαρίου!





    Κλειστό για μια ολόκληρη εβδομάδα θα παραμείνει το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης μετά από σχετική απόφαση της διοίκησης, αντιδρώντας με αυτό τον τρόπο στην καθυστερημένη έκδοση του ΦΕΚ με το νέο Συμβούλιο Διοίκησης του Πανεπιστημίου.