Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

ΟLED, η εξέλιξη των LED


 
 


    Το OLED (οργανική δίοδος εκπομπής φωτός) είναι μια δίοδος εκπομπής φωτός (LED), στην οποία το στρώμα ηλεκτροφωταύγειας είναι μια οργανική ένωση που εκπέμπει φως όταν εφαρμοστεί πάνω της ένα ηλεκτρικό ρεύμα. Αυτό το στρώμα οργανικού ημιαγώγιμου υλικού βρίσκεται ανάμεσα σε δύο ηλεκτρόδια. Γενικά, τουλάχιστον ένα από αυτά τα ηλεκτρόδια είναι διαφανές. Τα OLEDs χρησιμοποιούνται για να δημιουργήσουν οθόνες σε συσκευές όπως τηλεοράσεις, υπολογιστές, φορητά συστήματα, όπως κινητά τηλέφωνα, κονσόλες κινητών κλπ.

USB drives από χαρτί!






    Τα τελευταία χρόνια, οι εμπειρογνώμονες των μέσων ενημέρωσης έχουν προβλέψει τον θάνατο του χαρτιού ως μέσο για την μετάδοση πληροφοριών. Μια εταιρεία όμως είναι αποφασισμένη να αποδείξει πως όχι μόνο το χαρτί μπορεί να επιβιώσει, αλλά και να συγχωνευτεί στην τεχνολογία USB με καινοτόμο τρόπο, που θα μπορούσε να δώσει στο μέσο μια ολόκληρη νέα μορφή ζωής!

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Λάμπα που λειτουργεί με βαρυτική ενέργεια






    H πρόσβαση σε ηλεκτρική ενέργεια για εμάς είναι αυτονόητη, για άλλους όμως δεν είναι. Αντίθετα, ο καθένας πάνω στη γη έχει πρόσβαση στην βαρυτική ενέργεια όποτε τη χρειάζεται. Το πρόβλημα είναι πως μπορείς να εκμεταλλευτείς την βαρύτητα για κάτι χρήσιμο, όπως για παράδειγμα για να ανάψεις μια λάμπα!


Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Ρομπότ με 160 διαφορετικούς μυς μιμείται ανθρώπινες κινήσεις







    O Kenshiro είναι η πιο πρόσφατη προσπάθεια του Πανεπιστημίου του Τόκιο να δημιουργήσει ένα ανθρωποειδές ρομπότ που μιμείται με ακρίβεια την ανθρώπινη κίνηση. Οι ερευνητές εκεί πιστεύουν ότι ο καλύτερος τρόπος για να δημιουργήσουν έναν τεχνητό άνθρωπο είναι να αντιγράψουν την ανατομία μας, και ιδιαίτερα το μυϊκό και σκελετικό σύστημα.


Τι θα γίνει αν βάλεις αυτό το στικάκι στην φριτέζα? Τίποτα






    H LaCie κατασκευάζει portable συσκευές αποθήκευσης - σκληρούς δίσκους, φλασάκια κλπ. Το μικρό XtremKey είναι ένα στυλάτο στικάκι της που υποστηρίζει USB 3.0. Το σημαντικότερο πλεονέκτημά του είναι όμως, η ανθεκτικότητα του, καθώς σύμφωνα με το παρακάτω βίντεο μπορεί να αντέξει μέχρι και 5 λεπτά στην φριτέζα.

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Parkour με LED στην νυχτερινή Μπανγκόκ






    Τα τελευταία χρόνια, το parkour, επίσης γνωστό ως freerunning, έχει αναδειχθεί ως ένα είδος καλλιτεχνικής απάντησης στην ταχεία ανάπτυξη της σύγχρονης πυκνοκατοικημένης πόλης από γυαλί και τσιμέντο. Αλλά τι συμβαίνει όταν συνδυάσεις την έκφραση του freerunning με ένα μικρό κομμάτι της σύγχρονης τεχνολογίας LED;


Ρομπότ αντικαθιστά τους εργαζόμενους fast food






    Τις τελευταίες δεκαετίες η βιομηχανία του γρήγορου φαγητού είναι μια σταθερή επιλογή του μέσου εργαζομένου, όμως χάρη στη ρομποτική αυτό φαίνεται να πλησιάζει στο τέλος του. Μια νέα συσκευή υπόσχεται να φέρει επανάσταση στον κόσμο του fast food, παρέχοντας παράλληλα υψηλής ποιότητας γεύματα.