Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Ηλεκτρολόγου Τέχνη και Διαγωνισμός



H τέχνη είναι κάτι υποκειμενικό
Η τέχνη είναι κάτι που απευθύνεται σε όλους.

    Και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει η τέχνη που απευθύνεται αυστηρά σε ηλεκτρολόγους!

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Το πιο ανθεκτικό μέσο αποθήκευσης δεδομένων από την Hitachi






    Τα δεδομένα, όπως όλα τα πράγματα, αργά ή γρήγορα πεθαίνουν. Η μουσική, οι ταινίες, τα έγγραφα σου. Η Hitachi όμως ισχυρίζεται πως έχει δημιουργήσει μια γυάλινη πλάκα από χαλαζία που μπορεί να αποθηκεύσει τα δεδομένα για πάντα.


Πόση ώρα δουλειάς για 500ml μπύρα;






     Οικονομικοί αναλυτές από την τράπεζα της Ελβετίας UBS, συγκέντρωσαν στοιχεία από χώρες ανά τον κόσμο, και δημιούργησαν την παρακάτω λίστα, που παρουσιάζει πόσα λεπτά εργασίας χρειάζονται για να μπορείς να αγοράσεις 500ml μπύρα!

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

10 χρόνια Mozilla





    Τα 10 του χρόνια έκλεισε χθες ο Mozilla Firefox, ο τρίτος δημοφιλέστερος browser μετά τους Google Chrome και Internet Explorer, με περισσότερους από 450 εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο.

The Art Of Web Design





    To PBS δημιούργησε ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο, που παρουσιάζει την εξέλιξη των ιστοσελίδων από την δημιουργία του ίντερνετ μέχρι σήμερα, από την οπτική γωνία των σχεδιαστών. Από την HTML μέχρι την Java, ο σχεδιασμός της εμφάνισης και του περιεχομένου της ιστοσελίδας έχει αλλάξει δραστικά, και πλέον οποιοσδήποτε μπορεί να αφιερώσει λίγο χρόνο και να δημιουργήσει την δική του  προσωπική ιστοσελίδα.

Πως βγάζουν χρήματα οι μεγαλύτερες διαδικτυακές υπηρεσίες;






    Σήμερα, υπάρχουν πολλές και διαφορετικές επιχειρήσεις στο ίντερνετ. Το χρήμα όμως και η ανταλλαγή του στο διαδίκτυο, δεν βασίζονται στο απλό μοντέλο του "πουλάω αυτά τα προϊόντα στην τάδε τιμή και βγάζω αυτό το κέρδος".

    Πως λοιπόν, οι διαδικτυακές υπηρεσίες που χρησιμοποιείς καθημερινά, βγάζουν χρήματα; 

Δημιουργήθηκε το πρώτο κβαντικό μπιτ (qu-bit), από ένα ηλεκτρόνιο σε πυρίτιο.





    Tον περασμένο Φεβρουάριο ερευνητές του University of New South Wales (Αυστραλία) δημιούργησαν το πρώτο “τέλειο” τρανζίστορ από ένα μοναδικό άτομο φωσφόρου, ανοίγοντας νέους ορίζοντες για τη δημιουργία κβαντικών υπολογιστών.


    Τώρα μια άλλη ερευνητική ομάδα του ίδιου πανεπιστημίου ανακοίνωσε ότι κατάφερε να διαβάσει και να γράψει πληροφορία χρησιμοποιώντας το spin (ιδιοστροφορμή, μαγνητικός προσανατολισμός) ενός ηλεκτρονίου από το παραπάνω μοναδικό άτομο φωσφόρου σε υπόστρωμα πυριτίου, σχηματίζοντας έτσι ένα κβαντικό bit (qu-bit), τη θεμελιώδη μονάδα ενός κβαντικού υπολογιστή.

Λογισμικό βελτίωσης επιδόσεων Gaming από την Razer





Η Razer είναι περισσότερο γνωστή για τα περιφερειακά της που απευθύνονται σε gamers (βλ. Hydra,Electra, Ouroboros κλπ.) και φυσικά για το gaming laptop Razer Blade, αλλά αυτή τη φορά θα μας απασχολήσει για το λογισμικό Razer Game Booster που ουσιαστικά ρυθμίζει κατάλληλα τον υπολογιστή για την καλύτερη δυνατή εμπειρία gaming.

Σφαιρικοί Ηλιακοί Συλλέκτες με αυξημένη απόδοση





    Συνήθως τα φωτοβολταϊκά πάνελ είναι ορθογώνια και μοιάζουν με έναν πίνακα καθρέφτη. Ο Γερμανός αρχιτέκτονας André Broessel όμως, είχε την ιδέα να δημιουργήσει ένα σφαιρικό ηλιακό συλλέκτη, που είναι όμορφος και πιο αποτελεσματικός!

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Τι μπορείς να φτιάξεις με 5000 καμένες λάμπες;





Τι δημιουργούν 6000 λάμπες (καμένες και μη), λίγο ατσάλι και πολλές μεταλλικές αλυσίδες;
Ένα σύννεφο που ανάβει και σβήνει τυχαία!


Φοιτητής κατασκεύασε ψυγείο χωρίς πόρτα!





Πως σου φαίνεται η ιδέα ενός ψυγείου χωρίς πόρτα; 
Σίγουρα τρελή!


LIFX - οι λαμπτήρες του μέλλοντος [Kickstarter]






    Eτοιμάσου να δεις έναν ολοκαίνουριο λαμπτήρα LED, ο οποίος ελέγχεται πλήρως από το smartphone σου και είναι εξοπλισμένος με χαρακτηριστικά και δυνατότητες, πέρα από το κοινό "on-off".


Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Tα χειρότερα passwords





    Οι «internet security specialists» μας συμβουλεύουν για την ασφάλειά μας να έχουμε διαφορετικά και πανδύσκολα passwords, κάτι τέτοιο βέβαια δεν είναι εφικτό: πόσους αλλοπρόσαλλους κωδικούς να θυμάται κάποιος δηλαδή;

Ποια είναι η ήπειρος με τους περισσότερους χρήστες του FB?





    Από την δημιουργία του facebook μέχρι σήμερα, η Ευρώπη ήταν η ήπειρος από όπου προέρχονται οι περισσότεροι χρήστες του. Τώρα, όμως, η Ασία παίρνει την πρώτη θέση με πάνω από 242 εκατομμύρια χρήστες, μισό εκατομμύριο περισσότερους από τους Ευρωπαίους. Ο λόγος φυσικά είναι ο τεράστιος πληθυσμός και η μαζική χρήση των smartphones στην ήπειρο της Ανατολής. Δείτε την λίστα παρακάτω:


Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Οι 10 χώρες με τα περισσότερα πειρατικά downloads μουσικής





    Η Musicmetric, μια εταιρεία ανάλυσης, συγκέντρωσε στοιχεία σχετικά με το torrenting, και δημιούργησε την παρακάτω λίστα, που παρουσιάζει τις 10 χώρες με τα περισσότερα πειρατικά downloads στην μουσική βιομηχανία.

Δείτε ένα ζωντανό κτίριο!





    To animation αυτού του κτιρίου θα μπορούσε να γίνει πολύ εύκολα με έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή. Όμως, δεν έγινε έτσι! Στην πραγματικότητα, δημιουργήθηκε από ανθρώπους που υπήρχαν μέσα σε κάθε δωμάτιο, και ανοιγόκλειναν κάθε παράθυρο, για να δημιουργήσουν την αίσθηση των pixels στην όψη του κτιρίου!

Επιστήμονες χαρτογράφησαν την κίνηση των σπερματοζωαρίων σε 3D





    Επιστήμονες παρακολούθησαν επιτέλους τον δρόμο που ακολουθούν τα σπερματοζωάρια. Είναι η πρώτη φορά που χαρτογραφήθηκε με επιτυχία σε 3D η πορεία που ακολουθεί το σπέρμα, και αποκαλύφθηκαν μερικά πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για την κίνησή του!


Ρώσος απεγκλωβίζει με εκσκαφέα Ρώσο που κόλλησε στη λάσπη!





    Ένας Ρώσος κόλλησε σε ένα μέτρο λάσπη. Πως ακριβώς βρέθηκε εκεί; Δυστυχώς, δεν γνωρίζουμε. Πάλι καλά, όμως, που εκεί κοντά βρίσκεται ένα μηχάνημα εκσκαφής, κι ένας έμπειρος Ρώσος οδηγός, πρόθυμος να απελευθερώσει τον συμπατριώτη του αυτή τη δύσκολη στιγμή! 

Η Apple κατασκευάζει φωτοβολταϊκό πάρκο 20 MW





    Η Apple κατασκευάζει ένα νέο κέντρο δεδομένων στην Βόρεια Καρολίνα, το οποίο θα περιλαμβάνει ένα τεράστιο φωτοβολταϊκό πάρκο που θα παράγει 20 MW, για να καλύπτει τις ανάγκες της εγκατάστασης!


Παπούτσια με ενσωματωμένη συσκευή GPS






    Aν έχεις μετακομίσει πρόσφατα ή βγαίνεις έξω και πίνεις μέχρι τελικής πτώσεως, με αποτέλεσμα να χάνεις το σπίτι σου, ο Dominic Wilcox σου προσφέρει την ιδανική λύση! Έχει σχεδιάσει ένα ζευγάρι παπούτσια, με ενσωματωμένη συσκευή GPS!


Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Η μεταβολή θερμοκρασίας του πλανήτη την περίοδο 1888-2011






    Αρκετά συχνά ακούμε για την υπερθέρμανση του πλανήτη, ιδιαίτερα μετά τη βιομηχανική επανάσταση στα τέλη του 19ου αιώνα, και το Goddard Insitute for Space Studies (GISS) της NASA δημιούργησε το παρακάτω εντυπωσιακό video για να απεικονίσει τη μεταβολή στη θερμοκρασία της Γης από το 1888 μέχρι σήμερα.


Σύστημα αναγνώρισης μοτίβου φλεβών αντί για κωδικούς






    Ερευνητές στην Intel παρουσίασαν ένα σύστημα το οποίο μπορεί να αναγνωρίσει το μοτίβο των φλεβών στην παλάμη των χεριών μέσω ενός αισθητήρα με απώτερο σκοπό μια νέα τεχνολογία που μπορεί να εξαλείψει τους κωδικούς που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας.

Χορήγηση ΠΑΣΟ από 24/09




ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ
ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ
ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ 
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω ΣΗ



    Καλούνται οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών που διανύουν το 1ο έως και το 7ο έτος σπουδών, από Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012 να εισέλθουν στον υπερσύνδεσμο https://submit-paso.minedu.gov.gr/ κάνοντας χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης της διαδικτυακής πύλης της Πολυτεχνικής Σχολής, προκειμένου να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση για να προμηθευτούν τα Δελτία Ειδικού Εισιτηρίου (ΠΑΣΟ) για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013.
    Οι πρωτοετείς φοιτητές και φοιτήτριες θα πρέπει να προσέλθουν στην Γραμματεία του Τμήματος κατά τις ώρες εξυπηρέτησης φοιτητών, προκειμένου να παραλάβουν τους προσωπικούς κωδικούς ηλεκτρονικής πρόσβασης στην διαδικτυακή πύλη της Πολυτεχνικής Σχολής https://unistudent.duth.gr/main.asp

    Σημειώνεται ότι, ο κωδικός πρόσβασης είναι αυστηρά προσωπικός και παραλαμβάνεται αποκλειστικά από τον/την δικαιούχο.



Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Τέχνη από κομμάτια υπολογιστή






    Κάθε καλλιτέχνης χρησιμοποιεί διαφορετικές μεθόδους για να κάνει τις εμπνεύσεις του πραγματικότητα. Ο Franco Recchia επέλεξε να χρησιμοποιήσει παλιά κομμάτια και εξαρτήματα υπολογιστών για να κατασκευάσει 2D και 3D απεικονίσεις μεγάλων πόλεων.


Σκληροί δίσκοι νέας γενιάς, λειτουργούν με ήλιο





    Σήμερα, οι περισσότεροι σκληροί δίσκοι λειτουργούν με αέρα. Οι κεφαλές ανάγνωσης / εγγραφής τρέχουν πάνω από ξέφρενα περιστρεφόμενες μαγνητικές επιφάνειες, χρησιμοποιώντας αέρα, με το μειονέκτημα ότι έχουν να αντιμετωπίσουν μεγάλες τριβές και αντιστάσεις. Τώρα, η Western Digital είναι έτοιμη να αντικαταστήσει τον αέρα με ήλιο, για την μαζική αύξηση των επιδόσεων του σκληρού δίσκου.

Γενετιστές καθορίζουν πως είναι το πρόσωπό σου αναλύοντας το DNA σου





    Οι γενετιστές πλησιάζουν όλο και πιο κοντά στο να είναι σε θέση να καθορίσουν πως θα μοιάζει το πρόσωπό σου, απλά αναλύοντας τον γενετικό κώδικά σου.


Λογισμικό που αναγνωρίζει ανθρώπινα σκίτσα





   Το σκίτσο είναι κάτι που όλοι μπορούν να κάνουν, με μικρή ή μεγάλη επιτυχία. Αυτό που είναι αξιοπερίεργο, όμως, είναι πως, ακόμα κι αν το σκίτσο δεν είναι καλά σχεδιασμένο ή αποκλίνει πολύ από την πραγματικότητα, έχουμε την ικανότητα να αναγνωρίζουμε το αντικείμενο που απεικονίζεται.


Μηχάνημα αιώρησης για την παρασκευή αποτελεσματικότερων φαρμάκων






    Επιστήμονες στο U.S. Department of Energy's Argonne National Laboratory ασχολούνται με ένα μηχάνημα αιώρησης, το οποίο χρησιμοποιεί ηχητικά κύματα για να κάνει να υγρά να αιωρούνται, με σκοπό τη δημιουργία "πιο αποτελεσματικών φαρμάκων με λιγότερες παρενέργειες."


Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Τα 20 μεγαλύτερα sites του κόσμου





    Σήμερα, υπάρχουν περίπου μισό δισεκατομμύριο ιστοσελίδες! Η λίστα με τις μεγαλύτερες ιστοσελίδες του κόσμου, περιλαμβάνει τις εξής:

H πρώτη σύγκρουση διαφορετικών σωματιδίων στο CERN





    Την πρώτη σύγκρουση διαφορετικών μεταξύ τους σωματιδίων, πραγματοποίησαν επιστήμονες στο CERN με στόχο να μελετήσουν τη «σούπα» υποατομικών σωματιδίων που επικρατούσε μετά την πρωταρχική «Μεγάλη Έκρηξη» πριν από 13,7 δισεκατομμύρια χρόνια.

To πρώτο έγχρωμο φιλμ από το 1899







    Γνωρίζατε ότι η πρώτη έγχρωμη ταινία στον κόσμο είχε γυριστεί το 1899; Πιθανότατα όχι, αφού μόλις χτες το National Media Museum στην Αγγλία παρουσίασε το film του εφευρέτη Edward Raymond Turner που μπορεί να έπαιζε ασπρόμαυρο, αλλά μετά από ειδική επεξεργασία κατάφεραν να αποδώσουν την πραγματική λήψη του!

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Πως να επιβιώσεις με ελάχιστο ύπνο







     Σαν τον ύπνο δεν έχει. Μερικές φορές όμως, προκύπτουν κάποιες καταστάσεις που σου επιβάλουν να επιβιώνεις με ελάχιστες ώρες ύπνου. Εδώ είναι, λοιπόν, μερικές συμβουλές για να μείνεις ξύπνιος.


Το ΜΙΤ δίνει λύση στις πετρελαιοκηλίδες






    Μετά την πετρελαιοκηλίδα του Deepwater Horizon στον Κόλπο του Μεξικού, ακούστηκαν πολλές προτάσεις για να βοηθήσουν στην μείωση της καταστροφής.

    Τώρα τα φωτεινά μυαλά του ΜΙΤ υποστηρίζουν ότι έχουν αναπτύξει μια νέα τεχνική διαχωρισμού του πετρελαίου από το νερό, που χρησιμοποιεί μαγνήτες, και ελπίζουν πως θα εφαρμοστεί στο μέλλον, αν συμβεί ξανά κάποιο παρόμοιο καταστροφικό γεγονός.


Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Φοιτητές δημιουργούν μοτοσυκλέτα με μπάλες αντί για ρόδες





    Στο Πανεπιστήμιο San Jose State University, φοιτητές εργάζονται πάνω σε ένα project, έτσι ώστε να κατασκευάσουν μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα, η οποία αντί για τις κλασικές ρόδες θα έχει δυο μεγάλες σφαίρες!

O Σαλονικιός που "πήγε" στο διάστημα






    Οι φωτογραφίες που εξασφαλίζει η NASA και απεικονίζουν τον πλανήτη μας από ψηλά, είναι αναμφίβολα εντυπωσιακές. Ωστόσο, η διαστημική υπηρεσία δεν έχει πλέον το «μονοπώλιο» σε τέτοιου είδους εικόνες.

    Ένας Θεσσαλονικιός, ο Κώστας Ταματέας, αποφάσισε να δοκιμάσει να τραβήξει τις δικές του φωτογραφίες από ψηλά. Και τα κατάφερε!

Κολλητική ταινία βελτιώνει ημιαγωγούς





    Αναπόσπαστο κομμάτι των κβαντικών υπολογιστών, οι υπεραγωγοί είναι σε θέση να άγουν ηλεκτρικό ρεύμα χωρίς απώλειες ενέργειας από υπερθέρμανση. Φυσικοί στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο έχουν αναπτύξει μια απλή τεχνική για να δώσουν υπεραγώγιμες ιδιότητες σε ημιαγωγούς, χρησιμοποιώντας μια απλή κολλητική ταινία.


Παραπληγικός κατασκευάζει αυτοσχέδιο ελικόπτερο






    Αυτό το σύντομο ντοκιμαντέρ από τους Tyler Bastian και Cameron Trejo ονομάζεται Εverything is Incredible, και όντως είναι. Αναφέρεται σε έναν άντρα από την Ονδούρα, τον Agustin, ο οποίος δεν μπορεί να περπατήσει, ζει στην φτώχεια, κι όμως ακόμα και τώρα θέλει να πραγματοποιήσει το όνειρό του: να πετάξει. Ξοδεύει όλο το χρόνο του, φτιάχνοντας ένα ελικόπτερο από σκουπίδια.

Ο 15χρονος hacker που έγινε καταζητούμενος του FBI






    Τα 15χρονα παιδιά μπορεί να είναι απρόβλεπτα. Όμως ένα παιδί δεκαπέντε ετών, που ακούει στο παρατσούκλι Cosmo the God είναι μέσα στην λίστα των πιο επικίνδυνων χάκερ του 2012. Είναι ένας εξειδικευμένος social engineer, και μπορεί να κλέψει την ψηφιακή σου ζωή χωρίς να το καταλάβεις. Κι ακόμα ούτε δίπλωμα οδήγησης δεν μπορεί να βγάλει.


Νέα μέθοδος ενάντια στα πλαστά χρήματα








    Μια ομάδα επιστημόνων στο School of Mines and Technology στη Νότια Ντακότα, με επικεφαλής τον Jon Kellar, έχει δημιουργήσει ένα νέο ειδικό κώδικα QR (quick response), που χρησιμοποιεί νανοσωματίδια σε συνδυασμό με μπλε και πράσινη φθορίζουσα μελάνη. Ο κώδικας αυτός μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πρόληψη και καταπολέμηση των πλαστών χρημάτων αλλά και τον εντοπισμό παραχαρακτών.


Απολογισμός έργου Κοσμητείας




Ετήσια έκθεση απολογισμού έργου Κοσμητείας 
Πολυτεχνικής Σχολής ΔΠΘ για το ακαδημαϊκό έτος 2011 - 2012



Kατεύθυνση Σπουδών ΗΜΜΥ






    Καλούνται οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του 7ου εξαμήνου του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών να δηλώσουν την Κατεύθυνση Σπουδών που επιθυμούν να παρακολουθήσουν εγγράφως στην Γραμματεία του Τμήματος, καταθέτοντας συμπληρωμένα τα ειδικά έντυπα κατά το χρονικό διάστημα από 20-09-2012 έως και 01-10-2012.

Κατεβάστε τα ειδικά έντυπα υποβολής έγγραφης δήλωσης των τριών (3) Κατευθύνσεων Σπουδών ΗΜ&ΜΥ:

Ενεργειακός τομέας    -    DHLOSH-ENE.pdf
Ηλεκτρονικός τομέας    -    DHLOSH-HLE.pdf
Τηλεπικοινωνιακός τομέας    -    DHLOSH-THL.pdf 



Ελαστικό ηλεκτρονικό δέρμα για ιατρική παρακολούθηση






    Οι ημέρες των ηλεκτρονικών κυκλωμάτων με σκληρό περίβλημα ανήκουν ήδη στο παρελθόν. Ήδη χρησιμοποιούνται μικροηλεκτρονικά ράμματα για την παρακολούθηση λοιμώξεων, και τώρα ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει ελαστικό δέρμα με ηλεκτρονικούς αισθητήρες για την παρακολούθηση της κατάστασης υγείας.


Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Ο πιο λαμπερός ζωντανός οργανισμός






    Κρυμμένο μακριά, βαθιά μέσα σε ένα δάσος στην κεντρική Αφρική, υπάρχει κάτι εντελώς ξεχωριστό. Το όνομα του είναι μούρο Pollia και είναι ο πιο λαμπερός ζωντανός οργανισμός που υπάρχει στον κόσμο!



Επιστήμονες δημιούργησαν τεχνητές βραχυπρόθεσμες αναμνήσεις







    Μια μελέτη-που δημοσιεύτηκε στο Case Western Reserve University School of Medicine από τον καθηγητή της Φυσιολογίας και Νευροεπιστημών / Βιοφυσικής Ben Strowbridge και τον φοιτητή Robert A. Hyde- παρουσιάζει μια μέθοδο για την αποθήκευση διαφόρων τύπων βραχυπρόθεσμης μνήμης, η οποία έχει δοκιμαστεί με επιτυχία σε ιστό εγκεφάλου.



Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Πέθανε ο δημιουργός του πρώτου laptop







    O Βρετανός σχεδιαστής Bill Moggridge δημιούργησε το πρώτο laptop, και όπως ανακοίνωσε το Smithsonian Cooper-Hewitt National Design Musem (όπου ήταν διευθυντής), πέθανε το Σάββατο από καρκίνο.

    Ο Μoggridge είναι διάσημος για τον σχεδιασμό του υπολογιστή Grid Compass, to 1982. Συγκεκριμένα, ήταν υπεύθυνος για την προώθηση της ιδέας ενός σχεδίου, που περιλάμβανε μια οθόνη που θα μπορούσε να αναδιπλωθεί στο δικό της πληκτρολόγιο, μαζί με κάποια κυκλώματα για να μπορεί να γίνει φορητή.

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Υπολογιστές του μέλλοντος, με βάση το νερό ?!







    To νερό είναι το πιο πολύτιμο αγαθό του πλανήτη, όμως μέχρι τώρα είναι τεχνολογικά αδιάφορο.
Ωστόσο, ερευνητές έχουν ανακαλύψει έναν τρόπο να χρησιμοποιούν σταγονίδια νερού, έτσι ώστε να μπορούν να αντιπροσωπεύουν '0' και '1', σε έναν λογικό πίνακα, για να εκτελέσουν λειτουργίες πληροφορικής.


Διακόπτης αποκλειστικά για gamers







    Αν είστε φανατικός gamer με ιδιαίτερη προτίμηση στα παλιά ηλεκτρονικά παιχνίδια (arcades), μια ενδιαφέρουσα πρόταση για τη διακόσμηση του σπιτιού σας είναι το Power-Up Arcade Light Switch Plate που έρχεται να αντικαταστήσει τους παραδοσιακούς βαρετούς σας διακόπτες με τηλεχειριστήρια παιχνιδιών.


Hacker καταδικάστηκε σε 30 χρόνια φυλάκιση






    Ένα χρόνο αφού δήλωσε ένοχος για την κατηγορία της δημιουργίας ιού που μόλυνε 72.000 υπολογιστές, ο Joshua Schichtel καταδικάστηκε σήμερα σε φυλάκιση 30 ετών από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο Schichtel μάλιστα χρησιμοποιούσε ξεχωριστό μέθοδο από την πλειοψηφία των hackers.

    Αντί να μολύνει τους υπολογιστές για δικό του όφελος, χρησιμοποιούσε botnets προκειμένου να πουλάει τις υπηρεσίες του σε πελάτες οι οποίοι δεν είχαν την τεχνογνωσία να κατασκευάσουν τα δικά τους malware. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, «άτομα που ήθελαν να μολύνουν τους υπολογιστές με διάφορους τύπους κακόβουλων προγραμμάτων επικοινωνούσαν με τον Schichtel και τον πλήρωναν για να εγκαθιστά τα προγράμματα αυτά στους υπολογιστές των θυμάτων τους.»

    Δεν είναι γνωστό πόσους συνολικά υπολογιστές είχε μολύνει ο Schichtel, όταν τον συνέλαβαν οι αρχές ένας πελάτης του είχε μόλις προσφέρει 1500 δολάρια προκειμένου να μολύνει 72.000 υπολογιστές.

    Όταν ο Schichtel εκτίσει την ποινή του θα πρέπει να περάσει τρία επιπλέον χρόνια υπο επιτήρηση από τις αρχές.

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Οι 10 εξυπνότεροι άνθρωποι στον κόσμο [infographic]





Έχουν περάσει πολλές ιδιοφυΐες από αυτόν τον κόσμο,
έχουν γράψει ιστορία κι έχουν αλλάξει τη ζωή μας.

Ποιοι είναι, όμως, οι 10 εξυπνότεροι -εν ζωή- άνθρωποι σήμερα;
Σύμφωνα με το superscholar.org, παρουσιάζονται στο παρακάτω infographic:

Εκμάθηση κώδικα προγραμματισμού από την πρώτη τάξη!







    Η Εσθονία είναι μια μικρή χώρα με πληθυσμό περίπου 1,3 εκατομμύρια. Αποτελεί, όμως, μια ταχέως αναπτυσσόμενη βιομηχανία προηγμένης τεχνολογίας, και λόγω του μικρού πληθυσμού της η εύρεση ταλαντούχων προγραμματιστών δεν είναι εύκολη υπόθεση. Η λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι ένα νέο σχολικό πρόγραμμα που ονομάζεται ProgeTiige, ή Προγραμματισμός Tiger, το οποίο περιλαμβάνει τη διδασκαλία προγραμματισμού σε όλα τα δημόσια σχολεία, έτσι ώστε τα παιδιά να μαθαίνουν να γράφουν κώδικα από την πρώτη τάξη.