Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

9 Επιστημονικές Ανακαλύψεις που έγιναν εντελώς τυχαία






    Ίσως να ξέρεις πως πολλές εφευρέσεις ήταν απλώς "ατυχήματα", όπως ο φούρνος μικροκυμάτων. Σίγουρα έχεις ακούσει για το τζακπότ του Alexander Fleming, που ανακάλυψε την πενικιλίνη.

    Δεν είναι όμως, μόνο αυτά. Πολλές επιστημονικές ανακαλύψεις έγιναν εντελώς τυχαία και κάποιες από αυτές τις χρησιμοποιείς καθημερινά:


Oι ομορφιές του Rio De Janeiro [timelapse]



    Ο Joe Simon πήρε την Canon 5D Mark III του 
στο Rio De Janeiro και έφτιαξε το παρακάτω timelapse.
Δείτε το σε full-screen HD:


H Αtari κλείνει 40 χρόνια και γιορτάζει με δωρεάν games

 




    Η Atari γιορτάζει τα 40 χρόνια ιστορίας της και δημιούργησε την browser-based πλατφόρμα gaming Atari Arcade σε συνεργασία με τη Microsoft για τα Windows 8 tablets (και όχι μόνο), με τα δημοφιλή παιχνίδια της να έχουν επανασχεδιαστεί πλήρως με HTML5.


    Η πλατφόρμα Atari Arcade περιλαμβάνει προς το παρόν 10 παιχνίδια, τα οποία μπορείτε να παίξετε δωρεάν από τον web browser σας, αν και λειτουργεί καλύτερα με τον Internet Explorer 10, ενώ όσοι developers επιθυμούν μπορούν να δημιουργήσουν και να δημοσιεύσουν τα δικά τους arcade games μέσα από το περιβάλλον της Atari.

Ακολουθεί η λίστα με τα παιχνίδια:

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Μάθε, ενώ κοιμάσαι!







    Γενικά, ο ύπνος θεωρείται χάσιμο χρόνου. Είναι μια βασική ανάγκη, αλλά κατά την διάρκειά του δεν μπορείς να κάνεις απολύτως τίποτα. Μια νέα μελέτη όμως, δείχνει πως ο άνθρωπος είναι δυνατόν να μάθει πράγματα, ενώ δεν έχει τις αισθήσεις του, κάνοντας για πρώτη φορά χρήσιμο τον ύπνο!

Εξερευνώντας τον βυθό με ένα αναπηρικό καροτσάκι!


Image Credit: Susan Austin





    Η Sue Austin χρησιμοποιεί αναπηρικό καροτσάκι από το 1996. Όπως δήλωσε στο BBC, μετά από μια εκπαίδευση για υποβρύχιο ψάρεμα πριν από μερικά χρόνια, της ήρθε η ιδέα να το μετατρέψει σε υποβρύχιο όχημα!

"Όταν αρχίσαμε να μιλάμε με διάφορους ανθρώπους σχετικά με αυτό, οι μηχανικοί μας έλεγαν πως δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει κι ότι θα αναποδογύριζε, επειδή το καροτσάκι δεν έχει σχεδιαστεί για να μπει μέσα στο νερό. Εγώ όμως, ήμουν σίγουρη ότι μπορεί να πετύχει!".

Aπόσυρση iPhone

   





     Σε λίγο καιρό κυκλοφορεί το iPhone 5, και όσοι από εσάς έχετε ήδη κάποιο iPhone και ενδιαφέρεστε να αγοράσετε το καινούριο δημιούργημα της Αpple, μπορείτε να το δώσετε για απόσυρση!

    Η Apple, μέσω του προγράμματός της για επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση, δέχεται πίσω τις παλιές συσκευές σας και μάλιστα σε πολύ δελεαστικές τιμές! Για παράδειγμα:

Πως να γίνεις Αpp Developer [infographic]







    Έχουμε ξαναπεί πως το επάγγελμα του Μηχανικού Λογισμικού (Software Engineer) έχει κάνει τρομερά άλματα και είναι το πιο περιζήτητο και καλοπληρωμένο επάγγελμα του 2012.

    Πιο συγκεκριμένα, λόγω της έκρηξης των Android, iPhone, iPad κλπ παρατηρείται κατακόρυφη άνοδος στην ανάπτυξη εφαρμογών για κινητά.

Πως όμως μπορεί κάποιος να μάθει να προγραμματίζει mobile apps, τι προσόντα χρειάζεται και ποιες είναι οι δυνατότητες του συγκεκριμένου επαγγέλματος;
Με τι ρυθμούς αναπτύσσονται οι πωλήσεις εφαρμογών και ποιο είδος πουλάει πιο πολύ; Θα βρείτε τα πάντα στο παρακάτω infographic:



Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Τι συμβαίνει αν σε χτυπήσει κεραυνός;





Tι ακριβώς είναι ο κεραυνός;
Από τι προκαλείται;
Ποιες είναι οι επιπτώσεις, όταν χτυπηθεί ένας άνθρωπος;



    Επιστημονικά, δεν έχει εξηγηθεί πλήρως η φύση του κεραυνού, όμως επικρατεί η άποψη πως προκαλούνται κεραυνοί, όταν λόγω των συνθηκών υπάρχουν αυξημένοι υδρατμοί που προκαλούν ηλεκτρικό πεδίο. Τα ελεύθερα ηλεκτρόνια συγκεντρώνται στο κάτω μέρος του σύννεφου ενώ τα θετικά ιόντα κινούνται προς τα πάνω.

 Αυτό το ηλεκτρικό πεδίο είναι τόσο έντονο που τα αρνητικά ηλεκτρόνια στο σύννεφο απωθούν συνεχώς ηλεκτρόνια προς το έδαφος. Αυτά τα ηλεκτρόνια ωθούνται τόσο μακριά στην στρατόσφαιρα, που κάνουν την επιφάνεια της γης να φορτίζεται θετικά. Μόλις συμβεί αυτό, τα μόρια του αέρα γύρω από το σύννεφο ιονίζονται, πραγματοποιώντας ένα βραχυκύκλωμα προς τη Γη, έτσι ώστε να εξουδετερώσουν τη διαφορά δυναμικού. Αυτό είναι ο κεραυνός, και κανείς δεν θα ήθελε να βρίσκεται εκεί που έπεσε.


Internet: Τα υπέρ και τα κατά

 
 
 
 
 
To ίντερνετ είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο.
Είτε για διασκέδαση, είτε για ενημέρωση.
Υπάρχουν τα υπέρ, υπάρχουν όμως, και πολλά κατά.
Μερικές φορές μετατρέπεται στο χειρότερο πράγμα του κόσμου.
 
Εξαρτάται πως το βλέπεις!
 
 

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Oι 19 πιο περίεργες λύσεις για το hangover!

 
 
 
 
 
To ποτό είναι διαχρονική συνήθεια όλων των λαών.
Μετά το ποτό, όμως, έρχεται το hangover!


Εδώ παρουσιάζονται λοιπόν, οι 19 πιο περίεργοι τρόποι, που χρησιμοποιήθηκαν από διάφορους λαούς, για να αντιμετωπίσουν τις άσχημες συνέπειες του ποτού την επόμενη μέρα:

To καλύτερο game του 2012






    Σύμφωνα με την απόφαση 20 κριτών και ειδικών από τα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης στον χώρο του gaming, ο διαγωνισμός της GamesCom 2012 ανέδειξε κορυφαίο game του 2012 το Dishonored της Bethesda!

Είδος: action-adventure
Κατασκευαστής: Bethesda
Σενάριο: Το σκοτεινό action adventure που συνδυάζει τα καλύτερα στοιχεία από Assassin's Creed, BioShock και Splinter Cell.
Κονσόλα: PC, Xbox 360, PS3
Κυκλοφορία: 12 Οκτωβρίου 2012

Δείτε το trailer:

Οι βάσεις του 2012

 
 
 
 
 
 Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ για το 2012:
 
 



 
Συγκεκριμένα, αν ενδιαφέρεστε μόνο για τις σχολές Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ κατεβάστε το παρακάτω αρχείο:
 

Η επίσημη σελίδα της Electreloga στο facebook





    H Electreloga έχει τώρα τη δική της σελίδα στο facebook!

http://www.facebook.com/electreloga


    Ενημερωθείτε για θέματα σχετικά με τη σχολή (πρόγραμμα εξεταστικής, λέσχης, ανακοινώσεις), πανεπιστημιακά, φοιτητικά νέα και ειδήσεις, σχετικές με τεχνολογικά και ηλεκτρολογικά θέματα, από όλο τον κόσμο.

    Κάντε μας like και στηρίξτε την προσπάθεια να γίνει γνωστός ο κόσμος της Ηλεκ-τρελό-γκας!


Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Επιστήμονες αποθήκευσαν 675ΚΒ δεδομένων σε κλώνους DNA!





    Σήμερα, στον τομέα της αποθήκευσης δεδομένων κυριαρχούν οι σκληροί δίσκοι και οι flash δίσκοι. Όμως, στο μέλλον, θα μπορείς να αποθηκεύσεις περισσότερα δεδομένα από όσα μπορείς να φανταστείς μέσα στο ίδιο σου το DNA!


Ποιοι είναι οι δικοί σου τρόποι στην χρήση του κινητού;


    Γράφεις μηνύματα ακόμα κι όταν είσαι μέσα στην τάξη ή οδηγάς το αυτοκίνητό σου; Μιλάς στο τηλέφωνο όταν είσαι στην τουαλέτα και φωνάζεις, ακόμη κι αν βρίσκεσαι κάπου, που σε ακούν πολλοί άλλοι και ίσως ενοχλούνται;


    Το παρακάτω infographic δημιουργήθηκε από το onlinecollege.org και παρουσιάζει

Εκπαίδευση US Navy για "Digital Computer Techniques" το 1962 !

 
 
 
 
 
    Το παρακάτω εκπαιδευτικό βίντεο είναι από το 1962! Χρησιμοποιήθηκε για την εκπαίδευση των μηχανικών στο Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, σχετικά τις τεχνικές που μπορούν να γίνουν χρησιμοποιώντας ψηφιακές υπολογιστικές μηχανές της εποχής. Φαίνεται απαρχαιωμένο και ασήμαντο, όμως για εκείνη την εποχή, αυτά ήταν προηγμένα συστήματα, που μπορούσαν να χειριστούν πολύ λίγοι. Δείτε το :
 
 
 

Blizzard, EA, Valve, Microsoft, Nintendo είναι φίλοι μας!

 



















 
 
Κάποιους από αυτούς τους αγαπήσαμε.
Κάποιους από αυτούς τους μισήσαμε.
Το σίγουρο, όμως, είναι πως μαζί τους,
 περάσαμε πάρα πολλά και ακόμα τους έχουμε πλάι μας.
 
Οι εταιρίες κατασκευής video games είναι φίλοι μας!
 
 
 
Πως θα ήταν όμως, αν ονόματα όπως η Blizzard, η Microsoft, η Valve ήταν πραγματικά πρόσωπα;


H εξέλιξη του Ιντερνετ 2002-2012 [infographic]






Tα τελευταία 10 χρόνια, το ίντερνετ έχει μπει σε κάθε σπίτι και
έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας.

Πως ήταν όμως το 2002, σε σύγκριση με το 2012;



Στο παρακάτω infographic μπορείτε να δείτε πως άλλαξε το ίντερνετ μέσα σε αυτή την δεκαετία, οι χρήστες, το περιεχόμενο, η ταχύτητα σύνδεσης και οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης:



10 στοιχεία για το Google Maps

 





    Όλοι μας έχουμε χρησιμοποιήσει τους χάρτες της Google τουλάχιστον μια φορά στην ζωή μας, είτε για να σχεδιάσουμε το επόμενο μας ταξίδι είτε απλά για να χαζέψουμε. Κακά τα ψέματα αυτή τη στιγμή η Google αποτελεί την κύρια πηγή χαρτογράφησης πολλών χρηστών του internet, ακόμα και επαγγελματιών.

    Με χαρακτηριστικά όπως τρισδιάστατο έδαφος και κτίρια, πρόγραμμα πλοήγησης με βάση τους χάρτες και βέβαια το Street View, είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να ζητήσει ο χρήστης για την χαρτογράφηση οποιουδήποτε σημείου στον πλανήτη χωρίς να χρειαστεί να καταφύγει σε στρατιωτικά δεδομένα.

    Το mashable επικοινώνησε με εκπρόσωπο της Google προκειμένου να μάθει το πώς ακριβώς η εταιρεία έφτασε να γίνει ο «βασιλιάς» των χαρτών και μας τα παρουσιάζει μέσω δέκα συνολικά ερωταπαντήσεων:

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Internet Explorer VS 9gag


 
 

Φουκουσίμα, σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά την καταστροφή

   





    Η πυρηνική καταστροφή στη Φουκουσίμα τον Μάρτιο του 2011 απελευθέρωσε τεράστιες ποσότητες ακτινοβολίας στο περιβάλλον. Αποδεικνύεται πως οι άνθρωποι εκτίθενται σε πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως έγινε και με επιζώντες άλλων μεγάλων πυρηνικών ατυχημάτων.

    Ιάπωνες ερευνητές δήλωσαν πως δείγματα από πεταλούδες της περιοχής Φουκουσίμα παρουσιάζουν τόσο σωματικές όσο και γενετικές ανωμαλίες, λόγω της έκθεσης στην ακτινοβολία. Το χειρότερο είναι, πως οι ανωμαλίες χειροτερεύουν όσο περνά ο χρόνος. Οι πεταλούδες που συλλέχθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2011 έχουν πιο σοβαρές βλάβες απ' ότι αυτές που συλλέχθηκαν δυο μήνες μετά το ατύχημα. Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι κατά το παρελθόν τέτοιοι τύποι μεταλλάξεων παρατηρήθηκαν και σε ανθρώπους.


Η χειρότερη δουλειά στην Google







    Οι άνθρωποι ανεβάζουν φοβερά πράγματα στο διαδίκτυο. Και είναι δουλειά κάποιου να βεβαιωθεί πως οι υπόλοιποι δεν θα πέσουν πάνω σ' αυτά. Αυτή όμως, είναι πολύ δύσκολη δουλειά και επηρεάζει τους ανθρώπους που την κάνουν. Ένας πρώην υπάλληλος εξηγεί ότι οι εργασία περιλαμβάνει πολλές ώρες παρακολούθησης φριχτού περιεχομένου, όπως αποκεφαλισμούς, παιδική πορνογραφία, γκορ και ακραία φετίχ. Αυτό θα ήταν δύσκολο για οποιονδήποτε. Σύμφωνα με τον πρώην υπάλληλο της Google:


Winzip: πλησιάζει το 1 δις downloads!





    Το δημοφιλές utility συμπίεσης αρχείων WinZip, πλησιάζει ένα πολύ σημαντικό ορόσημο, αυτό του ενός δισεκατομμυρίου downloads. Η επίτευξη του δισεκατομμυριοστού κατεβάσματος, αναμένεται τις επόμενες 20 ημέρες.
     Για να γιορτάσει το μεγάλο αυτό επίτευγμα, η εταιρεία σχεδίασε μία προωθητική ενέργεια που αναμένεται να ανακοινωθεί. Όσοι κατεβάσουν το WinZip 16.5 για Windows μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου, λαμβάνουν δωρεάν την πλήρη έκδοση του WinZip Courier 3.5, μιας εφαρμογής συμπίεσης, κρυπτογράφησης και image re-sizing για email clients.

    To WinZip κυκλοφόρησε πρώτη φορά το 1991 και έγινε το πιο δημοφιλές πρόγραμμα συμπίεσης αρχείων παγκοσμίως. To 2006 η WinZip Computing εξαγοράστηκε από την Corel.

    Τα τελευταία χρόνια, εκτός από αυτή για Windows, διατέθηκαν εκδόσεις και για πλατφόρμες Web, mobile, και social media. Πλέον, διατίθεται σε εκδόσεις για Windows, Mac, iOS, Android και αναμένεται και αυτή για Windows 8.





Πηγή: techgear.gr

Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

5 επιστημονικά στοιχεία σχετικά με το ποτό






Το ποτό είναι μέσα στη ζωή:
 Όταν είσαι χαρούμενος πίνεις, επειδή έχεις όρεξη.
Όταν είσαι λυπημένος, πίνεις για να αποκτήσεις!



Κανείς όμως δεν ξέρει τα πάντα για το ποτό.


5 στοιχεία με μεγάλο επιστημονικό ενδιαφέρον σχετικά με το αλκοόλ:



Πρόγραμμα Γιορτών Παλιάς Πόλης Ξάνθης 2012






ΚΥΡΙΑΚΗ 2/9



Μανώλης Μητσιάς - Βόρειος Ήχος: Συναυλία του Μανώλη Μητσιά σε συνεργασία με το συγκρότημα Βόρειος Ήχος, μια καλλιτεχνική αναδρομή στις μεγαλύτερες λαϊκές επιτυχίες του τραγουδιστή.


ΔΕΥΤΕΡΑ 3/9



Brass band project - Αντώνης Βαρβατσούλιας: ένα μουσικό ταξίδι στην Αμερικανική Ήπειρο με τους Xanthi’s Brass Band Project», σε συνεργασία με την Αμερικανική Γωνιά της Δημοτικής βιβλιοθήκης του κέντρου πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης και του μορφωτικού τμήματος της Αμερικανικής Πρεσβείας.

Νεανική Σκηνή: The Badgers


ΤΡΙΤΗ 4/9

 

Λαογραφική Βραδιά τα χορευτικά συγκροτήματα των λαογραφικών συλλόγων της πόλης που μας  εκπροσωπούν στα φολκλορικά φεστιβάλ τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό θα χορέψουν χορούς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Συμμετέχουν: η Κρητική αδελφότητα Ξάνθης, ο σύλλογος Κιμμέριων «ο Αμφέραος» ο σύλλογος Θρακιωτών Χρυσούπολης, το Λύκειο των Ελληνίδων Ξάνθης, ο σύλλογος Ποντίων ν. Ξάνθης και ο χορευτικός όμιλος Ξάνθης.

Νεανική Σκηνή: Mad Productions – House of Sound



ΤΕΤΑΡΤΗ 5/9


Πασχάλης Τόνιος – Σουλτάτου. Ο Πασχάλης Τόνιος και οι συνεργάτες του παρουσιάζουν φέτος μια αναδρομή στο Ελληνικό τραγούδι με τίτλο «Τα καλύτερά μας τραγούδια».

Νεανική Σκηνή: Φίλοι και Εχθροί Εύφωνον


ΠΕΜΠΤΗ 6/9


Γιώργος Καραδήμος. Σ’ ένα κόσμο διαφορετικό, σ’ ένα κόσμο δυναμικό, σ’ ένα κόσμο όπου η αλήθεια και η ψυχή οδηγούν τη φωνή και την ερμηνεία, μας ταξιδεύει αυτό το καλοκαίρι ο Γιώργος Καραδήμος.

Νεανική Σκηνή: Radial Groove



ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7/9


Ζωή Παπαδοπούλου. Ένα μουσικό ταξίδι με τραγούδια από την προσωπική δισκογραφία της Ζωής Παπαδοπούλου ένα αέρινο πέρασμα που ξεκινάει από τις μπαλάντες και την ευαισθησία του Μάνου Λοΐζου συναντάει τους σύγχρονους τραγουδοποιούς, απογειώνεται με κλασικά λαϊκά του Χιώτη του Βαμβακάρη, του Τσιτσάνη… ξαναθυμίζει «διαμάντια» της ελληνικής παράδοσης και απογειώνεται με τις δυνατότερες στιγμές του καλού ελληνικού τραγουδιού.

Νεανική Σκηνή: Vagrant Company


ΣΑΒΒΑΤΟ 8/9


Ελένη Βιτάλη. Η Ελένη Βιτάλη ξεκινά το ταξίδι της καινούργιας της μουσικής παράστασης.
Η μεγάλη ερμηνεύτρια στις κορυφαίες στιγμές της καριέρας της. Σε ένα πρόγραμμα που στηρίζεται σε όλες τις μεγάλες επιτυχίες της μέχρι τώρα καλλιτεχνικής της πορείας.

Νεανική Σκηνή: Heavy Metal Broken Strings


ΚΥΡΙΑΚΗ 9/9


Χατζόπουλος – SINCE 10. Ο ανερχόμενος ξανθιώτης καλλιτέχνης θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα στο οποίο θα ακούσετε εκτός από τα δικά του τραγούδια, ελληνικές και ξένες επιτυχίες σε έντεχνο ποπ-ροκ ήχο - Το μουσικό σχήμα SINCE10 που δημιουργήθηκε την άνοιξη του 2010 και αποτελείται από 10 νέους μουσικούς της πόλης μας θα παρουσιάσουν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά.


Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Gamers : Counter-Strike:Global Offensive , Metal Gear Rising:Revengeance, Splinter Cell:Blacklist

 

 

Counter-Strike:Global Offensive


Είδος: fps
Κατασκευαστής: Valve
Σενάριο: To πολυαναμενόμενο Counter-Strike
Κυκλοφορία: 21 Αυγούστου 2012

Δείτε το cinematic trailer παρακάτω:

Αυτό είναι το καλύτερο ναρκωτικό!

   




    Σύμφωνα με την ομάδα AsapScience, η επίδραση της μουσικής στον ανθρώπινο οργανισμό δεν διαφέρει πολύ από τα ναρκωτικά, χωρίς όμως τις επικίνδυνες παρενέργειες.

Δείτε το παρακάτω:

Τέρμα ο εθισμός στην ηρωίνη






    Ερευνητές από τα πανεπιστήμια του Κολοράντο και της Αδελαΐδας ανακάλυψαν τον μηχανισμό τους ανοσοποιητικού συστήματος που ευθύνεται και ενισχύει τον εθισμό σε οπιώδη ναρκωτικά (π.χ. ηρωίνη, μορφίνη) και μάλιστα κατάφεραν να τον μπλοκάρουν, ενώ ταυτόχρονα ενίσχυσαν την αναλγητική δράση των ναρκωτικών στον άνθρωπο!

    Θεωρητικά, με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρουν να δημιουργήσουν μη-εθιστικά αναλγητικά φάρμακα και παράλληλα θα δώσουν πραγματικά τη δυνατότητα σε άρρωστους συνανθρώπους μας να απεξαρτοποιηθούν από την ηρωίνη.

Σύμφωνα με τον επικεφαλή της έρευνας στο πανεπιστήμιο της Αδελαΐδας, Dr. Mark Hutchinson :

Aν δεν υπήρχε το ίντερνετ....



Το ηλεκτρονικό περιοδικό Cracked ζήτησε από τα μέλη του να φανταστούν πως θα ήταν ο κόσμος αν αύριο σταματούσε να υπάρχει το ίντερνετ. Δείτε τις παρακάτω :



Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Συλλήψεις των Διαχειριστών του Demonoid









Το σήριαλ του Demonoid συνεχίζεται...

Αφού η Ουκρανική Κυβέρνηση έκλεισε το γνωστό site στις 24 Ιουλίου και ζήτησε την παράδοση τόσο των server δεδομένων όσο και των τριών domains της ιστοσελίδας (demonoid.me, demonoid.com, demonoid.ph)...

Αφού οι Anonymous εξαπέλησαν επίθεση στις Ουκρανικές αρχές, καταδικάζοντας την λογοκρισία, θεωρώντας το κλείσιμο του demonoid έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας και της Ελευθερίας...


Τις τελευταίες μέρες φαίνεται πως το κλείσιμο είναι οριστικό,

Η Μπουγατσοκοπτική με Λέιζερ γίνεται πραγματικότητα!





    Μία από τις πιο κλασικές και αξέχαστες στιγμές από ταινίες επιστημονικής φαντασίας, που δείχνουν τον κόσμο του μέλλοντος γεμάτο ζόμπια, είναι η στιγμή όπου στο Resident Evil, η ομάδα εγκλωβίζεται σε ένα δωμάτιο και κομματιάζεται από λέιζερ:



            
 


    Φανταστείτε, λοιπόν, αντί για ανθρώπους να είχαμε μπουγάτσες!

    Αυτή είναι η ιδέα πίσω από την "Πρωτοποριακή Συσκευή Λέιζερ για Κοπή Τροφίμων", ενός Ρώσου φοιτητή σχεδίου στην προσπάθειά του να κερδίσει το βραβείο στον διαγωνισμό James Dyson 2013, που ασχολείται με εφευρέσεις για επίλυση προβλημάτων.

    Η συσκευή αυτή μοιάζει με μπάλα και βρίσκεται ακόμη σε πολύ πρώιμο στάδιο σχεδιασμού, χρησιμοποιεί μια σειρά από περιστρεφόμενα δαχτυλίδια με επένδυση από ηλεκτρομαγνήτες, οι οποίοι συντονίζονται από έναν μικροεπεξεργαστή για να χαράξουν διαφορετικά γεωμετρικά σχήματα πάνω σε μια ποικιλία διαφορετικών τροφίμων. Ο χρήστης απλά εισάγει τον τύπο τροφίμων, το μέγεθος και το σχήμα της κοπής που θέλει, στην οθόνη ελέγχου.



Έτσι λοιπόν, πλησιάζει η μέρα για να γίνει το όνειρό μου πραγματικότητα!

Μπουγατσοκοπτική με Λέιζερ, το επάγγελμα του μέλλοντος!




           




Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

773 νέοι φοιτητές στο Πολυτεχνείο Ξάνθης



Αυξημένος είναι ο αριθμός των φοιτητών που εισάγονται στην Πολυτεχνική Σχολή Ξάνθης όπως και σε όλο το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο.

Η αύξηση κυμαίνεται στο 10%, όπως συμβαίνει σε όλη τη χώρα τη φετινή χρονιά και εισέρχονται 3.515 νέοι φοιτητές (από 3.188 πέρυσι) ενώ άλλοι 689 εισάγονται από την ειδική κατηγορία αποφοίτων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄) με το γνωστό 10%, χωρίς νέα εξέταση.

Στην Πολυτεχνική Σχολή της Ξάνθης εισάγονται 650 νέοι φοιτητές (και άλλοι 123 από την ειδική κατηγορία) σε σχέση με τους 584 πέρυσι, ενώ η πόλη της Ξάνθης είναι η πόλη με τους συγκριτικά λιγότερους φοιτητές από τις τρεις πρωτεύουσες της Θράκης, αφού εισάγονται 240 φοιτητές στην Ορεστιάδα, 820 στην Αλεξανδρούπολη και 1.805 στην Κομοτηνή, όπου φοιτούν οι μισοί φοιτητές όλου του Δημοκριτείου. Το μεγαλύτερο αριθμό εισακτέων θα υποδεχθεί και πάλι η Νομική Κομοτηνής (480+96) και ακολουθούν τα ΤΕΦΑΑ (290+55).

Αναλυτικά η κατανομή των εισακτέων στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο:

Τι θα γίνει στο μέλλον, σύμφωνα με την επιστημονική φαντασία!





    Ανέκαθεν ο άνθρωπος ήθελε να ξέρει τι θα γίνει στο μέλλον.

    Πολλοί ,μάλιστα, πίστεψαν πως ξέρουν.
    Παλιότερα τους αποκαλούσαν προφήτες, έπειτα τρελούς.

    Όμως, τα τελευταία χρόνια οι μόνοι που κάνουν προβλέψεις για το μακρινό μέλλον, είναι οι συγγραφείς επιστημονικής φαντασίας.

    Σύμφωνα με τις προβλέψεις, λοιπόν, που έχουν γίνει σε έργα (ταινίες, μυθιστορήματα κλπ) επιστημονικής φαντασίας, παρουσιάζεται το μέλλον σε timeline. Για να το δείτε, πατήστε εδώ.




350.000 site σε μορφή αστεριών στο Internet Map






    Ο Ruslan Enikeev, Ρώσος web developer, δημιούργησε το project Internet Map.

    Το Internet Map είναι μια εντυπωσιακή δημιουργία, όπου 350.000 site από 196 διαφορετικές χώρες παρουσιάζονται με την μορφή αστεριών. Σε κάθε χώρα αντιστοιχεί ένα χρώμα και όσο μεγαλύτερο είναι το site, τόσο μεγαλύτερο το αστέρι του!

    Για να δείτε το internet map και να αναζητήσετε site-αστέρια, πατήστε εδώ.



Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Τα εντομοαπωθητικά που χρησιμοποιούν ηχητικές συχνότητες ΔΕΝ δουλεύουν!






Όταν ακούς καλοκαίρι σκέφτεσαι θάλασσα.
Μαζί με το καλοκαίρι, όμως, έρχονται και τα κουνούπια.
Πως μπορείς να απαλλαχθείς από αυτά τα αντιπαθητικά έντομα, που διψάνε για αίμα;

Σίγουρα όχι με ηχητικές απωθητικές συσκευές! Δεν λειτουργούν! Ποτέ δεν λειτούργησαν και ποτέ δεν θα λειτουργήσουν.


Σύμφωνα με τον δρ. Roger Gold, καθηγητή του Πανεπιστημίου του Τέξας ( Texas A & M University) :


Gamers: Wild Blood, Grid 2, COD: Black Ops II

 

 

Wild Blood


Είδος: Δεν έχουμε στοιχεία για το gameplay του παιχνιδιού.
Kατασκευαστής: Gameloft
Υπόθεση: Το πρώτο παιχνίδι κατασκευασμένο με την νέα μηχανή παιχνιδιών Unreal Engine 4!
Kονσόλα: iOS, Android
Kυκλοφορία: Σύντομα

                




Grid 2




Eίδος: racing
Κατασκευαστής: Codemasters
Yπόθεση:  Ενσωμάτωση ενός career mode (σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ασία), νέο σύστημα διαχείρισης TrueFeel Handling System με αληθινά physics και multiplayer mode για πραγματικό ανταγωνισμό.
Κονσόλα: Χbox 360, PS3, PC
Κυκλοφορία: 2013


               

 


Call of Duty: Black Ops II




Eίδος: fps
Κατασκευαστής: Activision, Treyarch
Υπόθεση: Εκτός από το multiplayer mode, μπορούμε να διακρίνουμε και τα νέα φουτουριστικά όπλα (μη ξεχνάτε ότι η ιστορία εκτυλίσσεται το 2025), όπως είναι το Guardian και το ελικόπτερο Dragonfire, με το δεύτερο να σας δίνει τη δυνατότητα εξολόθρευσης των εχθρών από ασφαλή απόσταση.
Κονσόλα: Xbox 360, PS3, PC
Kυκλοφορία: 13 Νοεμβρίου 2012


                


Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Αντεπίθεση των Anonymous ενάντια στις Ουκρανικές Αρχές για το κλείσιμο του Demonoid




    Για το κλείσιμο του Demonoid από την Ουκρανική Κυβέρνηση μιλήσαμε εδώ.

    Όπως ήταν αναμενόμενο, η είδηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση των Anonymous. Η ομάδα hacking πραγματοποίησε επιθέσεις στις ιστοσελίδες της Δημόσιας Τηλεόρασης και Ραδιοφώνου, της Υπηρεσίας Πνευματικών Δικαιωμάτων και του Αντι-πειρατικού Οργανισμού της Ουκρανίας.

Η ανακοίνωση τους είναι:

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Electropedia: το μεγαλύτερο λεξικό ηλεκτρολογικής ορολογίας







    Η Εlectropedia ( επίσης γνωστή ως "IEV on-line") είναι η πιο ολοκληρωμένη βάση δεδομένων στον κόσμο, που περιέχει ορολογία περισσότερων από 20.000 ηλεκτρολογικούς και ηλεκτρονικούς όρους και ορισμούς στην αγγλική και γαλλική γλώσσα. Οι όροι οργανώνονται ανά θεματική ενότητα και παρουσιάζεται η αντίστοιχη ορολογία σε διάφορες άλλες γλώσσες : Αραβικά, Κινέζικα, Γερμανικά, Ιταλικά, Ιαπωνικά, Νορβηγικά, Πορτογαλικά, Πολωνικά, Ρωσικά, Ισπανικά και Σουηδικά ( η κάλυψη ποικίλλει ανάλογα με την θεματική ενότητα).

    Η Electropedia δημιουργείται από την IEC, την κορυφαία οργάνωση στον κόσμο που καταρτίζει και δημοσιεύει διεθνή πρότυπα για όλες τις ηλεκτρικές, ηλεκτρονικές και σχετικές τεχνολογίες - γνωστές συλλογικά ως "ηλεκτροτεχνίας". Περιέχει όλους τους όρους και ορισμούς από το Διεθνές Ηλεκτροτεχνικό Λεξιλόγιο ( ή ΙΕV), παράγεται από εμπειρογνώμονες πάνω στην ηλεκτρολογική ορολογία από όλο τον κόσμο και βρίσκεται υπό την ευθύνη της Τεχνικής Επιτροπής IEC 1 ( ένα από τα 175 IEC τεχνικών επιτροπών).


To πρώτο website της ιστορίας!




    Αυτή είναι η πρώτη ιστοσελίδα που δώθηκε στη δημοσιότητα 21 χρόνια πριν! Δημιουργήθηκε από τον Tim Berners-Lee, που είναι ο πατέρας του World Wide Web. Η απλή αυτή λευκή σελίδα γράφτηκε στο CERN, χρησιμοποιώντας την βασική HTML και υπερσυνδέσμους, και δημοσιεύτηκε στον παγκόσμιο ιστό στις 6 Αυγούστου 1991, από έναν υπολογιστή NeXT ( της εταιρείας που ίδρυσε ο Steve Jobs όταν τον έδιωξαν από την Apple το 1985).

    Όπως όλες οι εφευρέσεις, που είναι πολύ μπροστά από την εποχή τους, ο παγκόσμιος ιστός πέρασε απαρατήρητος μέχρι το 1993, οπότε και κυκλοφόρησε ο Mosaic Web Browser.

    Το site του Berner-Lee υπάρχει ακόμα και περιέχει πληροφορίες για την ιστορία και τα άτομα που εργάστηκαν για να το φτιάξουν. Μπορείς να το δεις εδώ.

    Είναι εμφανής η τεράστια διαφορά σε σχέση με τα σημερινά site και τις δυνατότητες του Iντερνετ, από το youtube μέχρι το facebook, όμως σκέψου, πως τα πάντα ξεκίνησαν από αυτή τη μικρή ιστοσελίδα!



Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Έκλεισαν το Demonoid!


 



    Λίγο πριν από την επίσκεψη στις ΗΠΑ, το Υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας κατέσχεσε όλους τους servers του Demonoid, διακόπτοντας την λειτουργία της ιστοσελίδας torrent.

    Ο λόγος είναι πως η Ουκρανία ήθελε να αποδείξει στις ΗΠΑ, ότι παίρνει πολύ σοβαρά την παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων.

    Μέσα στην εβδομάδα, η σελίδα του Demonoid είχε δεχθεί, επίσης, μια επίθεση DDoS. Αυτό όμως, δεν έχει μεγάλη σημασία μπροστά στο οριστικό κλείσιμο της γνωστής ιστοσελίδας.

    Σύμφωνα με μια πηγή μέσα στο Υπουργείο Εσωτερικών, η επιδρομή στο Demonoid ήταν προγραμματισμένη να συμπέσει με την πρώτη επίσκεψη του πρωθυπουργού Valery Khoroshkovsky στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου ένα από τα θέματα της συνάντησης θα ήταν η παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων. Η Ουκρανία είχε υποσχεθεί πως θα βελτιώσει την στάση και τις προσπάθειες τις για την επιβολή και τήρηση των πνευματικών δικαιωμάτων, κι έτσι τώρα, μάλλον ικανοποίησε πολύ τις ΗΠΑ, κλείνοντας το Demonoid. Αυτό αποτελεί σίγουρα μια μεγάλη νίκη για τα συμφέροντα των ΗΠΑ, που ενδιαφέρονται πολύ για τους κατόχους πνευματικής ιδιοκτησίας, ενώ ερωτηματικά προκαλεί η κραυγαλέα υποστήριξή τους από την κυβέρνηση της Ουκρανίας.



Προσεδαφίστηκε το Curiosity στον 'Αρη! Παρακολουθείστε live!

   



    To διαστημόπλοιο Curiosity έφτασε και κατάφερε να προσεδαφιστεί με επιτυχία στον Άρη! Είναι όχημα της NASA, που ζυγίζει ένα τόνο, έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει εξοπλισμό και επιστημονικά όργανα και να πραγματοποιήσει έρευνα για 2 χρόνια, έτσι ώστε να διαπιστωθεί αν υπήρξαν ποτέ κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη ζωής.

    Το πρώτο μήνυμα του από τον "Κόκκινο Πλανήτη" ήταν:

«Έφτασα με ασφάλεια στην επιφάνεια του Άρη. Κρατήρα Gale είμαι μέσα σου!»

Παρακολουθείστε live:

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Πολιτικοί Μηχανικοί VS Πυργάκια στην Άμμο!





















    Όλοι ξέρουν πως το μυστικό για την ανοικοδόμηση κάστρου στην άμμο είναι η προσθήκη λίγου νερού. Αλλά, από τη μια αν βάλεις λίγο νερό, η άμμος είναι άχρηστη, από την άλλη αν βάλεις πολύ νερό, το κάστρο βαραίνει και υπάρχουν καταστροφικές κατολισθήσεις. Ευτυχώς, επιστήμονες αποκαλύπτουν το μυστικό πίσω από τα πυργάκια στην άμμο.

    Αν και ακούγεται χαζό και επιπόλαιο, η δημιουργία μιας καλής δομής από άμμο είναι ένα δύσκολο πρόβλημα για τους πολιτικούς μηχανικούς. Γι'αυτό, μια ομάδα επιστημόνων, με επικεφαλής τον Daniel Bonn, από το Εργαστήριο Φυσικής Στατιστικής στο Παρίσι ( Laboratory of Physical Statistics), έκανε μια σειρά από θεωρητικά και πρακτικά πειράματα πάνω στα κάστρα από άμμο.

    Μελετώντας διαφορετικά επίπεδα υγρασίας στην άμμο, προσπάθησαν να χτίσουν όσο πιο ψηλούς πύργους γίνεται. Τελικά, ανακάλυψαν πως υπάρχει μια βέλτιστη υγρασία άμμου: για να οικοδομήσεις το απόλυτο κάστρο στην άμμο, αυτό πρέπει να περιέχει 99% άμμο, και μόλις 1 τοις εκατό νερό!

    Έπειτα, η ομάδα εργάστηκε στο πώς το μέγιστο ύψος του κάστρου ποικίλλει ανάλογα με το πλάτος του. Αν φανταστείς τέλεια κυλινδρικούς πύργους από άμμο, το ύψος επηρεάζεται με συγκεκριμένο τρόπο από την ακτίνα της βάσης του πύργου. Όσο πιο πλατύς γίνεται ο πύργος, τόσο μικραίνει ο λόγος του ύψους, στο οποίο μπορεί να φτάσει, προς την ακτίνα της βάσης.

Η ομάδα, χρησιμοποιώντας τα αποτελέσματα της μελέτης, κατάφερε να κατασκευάσει έναν πύργο στην άμμο με ακτίνα βάσης 20 εκατοστά και ύψος 2.5 μέτρα!



Ερευνητές κατασκεύασαν το πρώτο ανθρωποειδές επιδέξιο ρομποτικό χέρι

    Ερευνητές από την Ιταλία και τη Γερμανία δημιούργησαν το πρώτο στον κόσμο ρομποτικό χέρι με πραγματικές ανθρώπινες διαστάσεις, το οποίο έχει πέντε δάχτυλα και είναι ικανό να πιάσει και να χειριστεί με ανθρώπινη δεξιότητα τόσο βαριά αντικείμενα, όσο και εύθραυστα όπως ένα αυγό.

    Η κατασκευή ρομπότ που να μπορούν να χειρίζονται επιδέξια διάφορα αντικείμενα, έχει αποδειχτεί ιδιαίτερα δύσκολο έργο για τους μηχανικούς, οι οποίοι προσπαθούν να βελτιώσουν τα ανθρωποειδή ρομπότ, ώστε να γίνουν μελλοντικά πιο ικανά να βοηθούν τους ανθρώπους στο νοικοκυριό, στο εργοστάσιο και σε διάφορες άλλες εργασίες, όπως οι αποστολές διάσωσης.
    Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, υπάρχουν ήδη βιομηχανικά ρομπότ που μπορούν να πιάνουν και να μετακινούν αντικείμενα, όμως δεν έχουν την επιδεξιότητα και ακρίβεια ενός ανθρώπινου χεριού, ώστε π.χ. να πιάσουν ένα αυγό και να το μεταφέρουν χωρίς να το σπάσουν.

    Οι Ευρωπαίοι ερευνητές, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, δημιούργησαν ένα τέτοιο χέρι που το ονόμασαν «Dexmart Hand» και το οποίο μπορεί τόσο να σηκώσει ένα βάρος πέντε κιλών, όσο και να πιάσει ένα αυγό χωρίς πρόβλημα. Για την καλύτερη μέχρι σήμερα επίτευξη επιδεξιότητας ρομποτικού χεριού, έκανε λόγο ο ερευνητής Κλαούντιο Μελχιόρι του πανεπιστημίου της Μπολόνια.
Το χέρι διαθέτει ένα πρωτόγονο «εγκέφαλο», ο οποίος, σε συνδυασμό με αισθητήρες, του επιτρέπει να υπολογίζει πόση δύναμη πρέπει να ασκήσουν τα τεχνητά δάχτυλά του για να πιάσει ένα αντικείμενο, χωρίς ούτε να του πέσει, ούτε να το συμπιέσει υπερβολικά.
«Η ικανότητα του ρομποτικού χεριού είναι τόσο όμοια με αυτή των ανθρώπων, που το όραμα των ρομπότ ως προσωπικών βοηθών στο νοικοκυριό, στο γραφείο ή στο εργοστάσιο γίνεται ολοένα πιο ρεαλιστικό»,
δήλωσε ο ερευνητής του ίδιου πανεπιστημίου Τζιανλούκα Πάλι.




Πηγή: techit.gr

Νέα μέθοδος για την συλλογή δαχτυλικών αποτυπωμάτων







    Τα δαχτυλικά αποτυπώματα βρίσκονται παντού, όμως είναι δύσκολο να τα δούμε. Παραδοσιακές μέθοδοι συλλογής τους περιλαμβάνουν, συνήθως, κάποιο είδος σκόνης, και μπορεί κάποιο πολύτιμο τμήμα τους να καταστραφεί την ώρα που παίρνεται το δείγμα. Ερευνητές, όμως, ανακάλυψαν μια νέα διαδικασία που ονομάζεται  ηλεκτροχημειοφωταύγεια (electrochemiluminescense), κατά την οποία γεμίζουν το αποτύπωμα με χημικά και το ηλεκτρίζουν μέχρι να λάμψει.

    Η διαδικασία, όπως εξηγείται στο PhysOrg, λειτουργεί ως εξής:


Διέρρευσαν τα Windows 8 ! Διαθέσιμη έκδοση για download






    Δύο βδομάδες πριν την πρώτη κυκλοφορία των Windows 8, έχει διαρρεύσει στο Ιντερνετ η έκδοση Enterprise Ν, η οποία δεν περιέχει τον Windows Media Player ( μετά από οδηγία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το 2004, η Microsoft είναι υποχρεωμένη να κυκλοφορεί μια έκδοση των Windows χωρίς ενσωματωμένο media player) και είναι διαθέσιμη στα περισσότερα file sharing sites.