Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Setup & License ALTERA MAX+plus II



Πολλοί φοιτητές αντιμετώπισαν πρόβλημα κατά την εγκατάσταση και χρησιμοποίηση του Altera MAX+Plus, γι'αυτό ακολουθούν οι οδηγίες εγκατάστασης (setup) και άδειας χρήσης (license), έτσι ώστε το πρόγραμμα να δουλέψει κανονικά με όλες τις δυνατότητές του.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

SETUP
1) Κατεβάστε το Altera ΜAX+Plus II 10.2 BASELINE από εδώ: baseline10_2.exe
2) Τρέξτε το setup και ακολουθείστε τα βήματα για την εγκατάσταση του.

LICENSE
1) Κατεβάστε την άδεια χρήσης από εδώ: license.dat
2) Ανοίξτε το MAX+Plus.
3) Options--> License setup--> Browse
4) Βρείτε τον φάκελο, όπου είναι αποθηκευμένο το license.dat, διαλέξτε το και πατήστε OK.
5) Είστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσετε το MAX+plus.



Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Ημερίδα Παρουσίασης Κατευθύνσεων Σπουδών 30/05


ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ
ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ
ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ 
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω ΣΗ


    Καλούνται οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του 6ου εξαμήνου του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών οι οποίοι κατά το προσεχές χειμερινό εξάμηνο θα επιλέξουν την Κατεύθυνση Σπουδών τους, να παρακολουθήσουν την Ημερίδα παρουσίασης των τριών (3) Κατευθύνσεων Σπουδών (του Ενεργειακού Ηλεκτρολόγου Μηχανικού, του Ηλεκτρονικού Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και του Τηλεπικοινωνιακού Ηλεκτρολόγου Μηχανικού) και Μηχανικού Υπολογιστών που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Μαΐου και ώρα 5:00 το απόγευμα στο Αμφιθέατρο Α2 του Κτιρίου Α΄ ΗΜ&ΜΥ για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012.

    Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του 6ου εξαμήνου αφού παρακολουθήσουν την Ημερίδα παρουσίασης των τριών (3) Κατευθύνσεων Σπουδών ΗΜ&ΜΥ θα δηλώσουν την Κατεύθυνση Σπουδών που επιθυμούν να παρακολουθήσουν εγγράφως στην Γραμματεία του Τμήματος, συμπληρώνοντας τα ειδικά έντυπα κατά την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2012-2013 και πριν την υποβολή ηλεκτρονικής δήλωσης κατ'επιλογήν υποχρεωτικών μαθημάτων.


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΗΜΜΕΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΗΜ&ΜΥ και Κατεβάστε τα ειδικά έντυπα υποβολής έγγραφης δήλωσης των τριών (3) Κατευθύνσεων Σπουδών ΗΜ&ΜΥ:

ANAKOINOSH-HMERIDAS-KYKLON-SPOUDON_11-12.pdf
DHLOSH-ENE.pdf
DHLOSH-HLE.pdf
DHLOSH-THL.pdf

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Πολιτιστική Εβδομάδα "Γέφυρας"



    Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φοιτητών Ξάνθης "Η Γέφυρα" διοργανώνει για άλλη μια χρονιά την πολιτιστική εβδομάδα. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 18/05 και περιλαμβάνουν έκθεση φωτογραφίας, τουρνουά RPG, θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές προβολές, party και διήμερο live στα ΠΡΟΚΑΤ το Σαββατοκύριακο, όπου και θα ολοκληρωθούν οι εκδηλώσεις. 

    Προτείνουμε σε όλους ανεπιφύλακτα να παρακολουθήσουν την παράσταση "Ο Δράκουλας του Φαρ Γουέστ" στον Δημοτικό Αμφιθέατρο, σε δύο παραστάσεις στις 21 και 23 Μαϊου! Μία μαύρη ανατρεπτική κωμωδία, που περιμένουμε να μας κάνει να γελάσουμε, όπως η περσινή (και πρώτη προσπάθεια της θεατρικής ομάδας) και ακόμη περισσότερο! Τέλος, προσέξτε όλοι τον παπά troll, αποτελεί ένα μεγάλο ανερχόμενο ταλέντο της υποκριτικής, και όχι μόνο!! 

  Καλή διασκέδαση σε όλους!

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Έκθεση Φοιτητικών Εργασιών Αρχιτεκτονικής





     Η 2η έκθεση των φοιτητικών εργασιών του τμήματος της Αρχιτεκτονικής του ΔΠΘ Ξάνθης λαμβάνει χώρα στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης κατά την περίοδο 10-24 Μαΐου 2012.

    Μια εκδήλωση, ίσως, μακριά από τα ενδιαφέροντα της ELeCTReLoGa, που εξακολουθεί όμως να είναι μια παρουσίαση της δουλειάς των φοιτητών του ΔΠΘ Ξάνθης, γι'αυτό καλό είναι να την στηρίξουμε. 



Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Η «γέφυρα» μεταξύ φοιτητών και εργασίας



    Η τεράστια ανάγκη που υπάρχει για την άμεση επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων πανεπιστημίων και ΤΕΙ οδήγησε όλα τα ιδρύματα να δημιουργήσουν τα Γραφεία Διασύνδεσης, τα οποία αποτελούν τη «γέφυρα» επικοινωνίας μεταξύ των φοιτητών και της αγοράς εργασίας.

    Σε πολλά ιδρύματα λειτουργεί και Μονάδα Διεθνούς Σταδιοδρομίας για τους νέους, οι οποίοι ενδιαφέρονται να κάνουν καριέρα στο εξωτερικό και έχουν ως κύρια αποστολή την ενημέρωση προπτυχιακών, μεταπτυχιακών φοιτητών και αποφοίτων για όλες τις προκηρύξεις διαγωνισμών που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν διαθέσιμες θέσεις εργασίας σε διεθνείς οργανισμούς και αποστολές, εκδηλώσεις, εκδόσεις, καθώς και για όλες τις σχετικές δραστηριότητες στο εξωτερικό.
    Τα Γραφεία Σταδιοδρομίας τα τελευταία δύο χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης και της αγωνίας που υπάρχει στους νέους πτυχιούχους για την ανεύρεση εργασίας αναβαθμίζονται συνεχώς, προκειμένου να ανταποκριθούν στις μεγάλες ανάγκες των νέων ανθρώπων.
    Σχεδόν σε όλα τα ιδρύματα υπάρχουν πλέον γραφεία διασύνδεσης, τα οποία στοχεύουν στην παροχή υπηρεσιών στους φοιτητές και αποφοίτους μέσω κυρίως της παροχής πληροφοριών σε θέματα που τους απασχολούν και τους προβληματίζουν, όπως κατά κύριο λόγο η επαγγελματική τους αποκατάσταση αλλά και άλλα θέματα που ανακύπτουν κατά την περίοδο των σπουδών τους.
    Ο ρόλος του γραφείου συνίσταται στην παρακολούθηση της αγοράς εργασίας με συστηματικό τρόπο, έτσι ώστε να καταγράφει τις κενές και νέες θέσεις εργασίας και να πληροφορεί τους φοιτητές και τους αποφοίτους για τα απαιτούμενα εργασιακά προσόντα. Βοηθά, δε, τον φοιτητή με το να του υποδεικνύει τεχνικές ευρέσεως εργασίας.
Για την επίτευξη του στόχου αυτού ένα Γραφείο Διασύνδεσης παρέχει τις παρακάτω υπηρεσίες:
  • Παρακολουθεί και καταγράφει τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα τόσο για την Ελλάδα όσο και για το εξωτερικό (μέσω της Μονάδας Διεθνούς Σταδιοδρομίας), ώστε να διευκολύνεται ο φοιτητής στην αναζήτηση απασχόλησης.
  • Πληροφορεί τους φοιτητές για μεταπτυχιακά προγράμματα εσωτερικού και εξωτερικού.
  • Ενημερώνει τους φοιτητές για τις διαθέσιμες υποτροφίες και τα κληροδοτήματα.
  • Συνεργάζεται και υποστηρίζει το πρόγραμμα της πρακτικής άσκησης.
  • Βοηθά και πληροφορεί τον ενδιαφερόμενο σχετικά με τη σύνταξη βιογραφικού σημειώματος και τη συνέντευξη επιλογής εργασίας.
  • Πληροφορεί για τη δραστηριότητα διαφόρων ερευνητικών κέντρων αλλά και δημόσιων και ιδιωτικών επιχειρήσεων.
  • Διοργανώνει σεμινάρια επιμορφωτικού χαρακτήρα, ημέρες καριέρας, καθώς και μία σειρά άλλων εκδηλώσεων.
  • Συνεργάζεται και υποστηρίζει το πρόγραμμα της Νεανικής Επιχειρηματικότητας.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΙΒΟΛΙΑΝΙΤΗΣ





     Η ύπαρξη του Γραφείου Διασύνδεσης προσφέρει τα τελευταία χρόνια μια πολύ μεγάλη βοήθεια   και στους φοιτητές της Ξάνθης. Το Γραφείο Διασύνδεσης μας ενημερώνει για τις δυνατότητες πρακτικής άσκησης και υποτροφίας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, αλλά και για τις επιλογές που έχει ένας απόφοιτος μηχανικός του ΔΠΘ, παρουσιάζοντας εργασιακές θέσεις.
   
Επισκεφθείτε την σελίδα του Γραφείου Διασύνδεσης Ξάνθης για περισσότερες πληροφορίες.



Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Φοιτήστε διαδικτυακά σε Χάρβαρντ και ΜΙΤ




Το φθινόπωρο θα ξεκινήσουν τα online μαθήματα που θα προσφέρουν δωρεάν το Χάρβαρντ και το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης, σε μια συνεργασία που θα δώσει τη δυνατότητα σε σπουδαστές από όλο τον κόσμο να πάρουν μια γεύση από εκπαίδευση υψηλότατου επιπέδου.

Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθούν βιντεομαθήματα, θα συμμετέχουν σε online εργαστήρια και θα δίνουν διαδικτυακά τεστ, ενώ στο τέλος -με ένα μικρό χρηματικό αντίτιμο- αν θέλουν, θα αποκτούν και το σχετικό έγγραφο αποδεικτικό φοίτησης.

Τα δύο διάσημα ακαδημαϊκά ιδρύματα προχωρούν από κοινού στη δημιουργία της μη κερδοσκοπικής πρωτοβουλίας «edX» και το καθένα θα προσφέρει 30 εκατ. δολάρια.

Πριν πέντε μήνες είχε προηγηθεί η δημιουργία από το ΜΙΤ μίας πλατφόρμας online σπουδών (MITx), που επιτρέπει στους φοιτητές να κάνουν μαθήματα εξ αποστάσεως.

Βέβαια για να αποκτήσει κανείς ένα πραγματικό διεθνώς αναγνωρισμένο πανεπιστημιακό πτυχίο από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης ή το Χάρβαρντ, θα πρέπει να γίνει κανονικά δεκτός σε κάποιο από αυτά.

Τα δύο πανεπιστήμια παραμένουν άκρως επιλεκτικά, όσον αφορά τις αιτήσεις εισδοχής στην αρχή κάθε πανεπιστημιακής χρονιάς. Φέτος το μεν ΜΙΤ δέχτηκε μόνο το 8,9% των ενδιαφερομένων φοιτητών, το δε Χάρβαρντ ακόμα λιγότερους (μόλις το 5,9%).

Σύμφωνα με το ΜΙΤ, στην αρχή της σχολικής χρονιάς περίπου 120.000 άτομα δήλωσαν συμμετοχή στο πρώτο online μάθημα («Εισαγωγή στα Κυκλώματα και στην Ηλεκτρονική»), γεγονός του τεράστιου ενδιαφέροντος για την εξ αποστάσεως μάθηση. Κάπου στο μέσον του έτους, γύρω στα 20.000 άτομα συνεχίζουν να παρακολουθούν ενεργά το μάθημα μέσω του διαδικτύου.


Πηγή: TechIT.gr

Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Σεμινάριο "Ήχος και Ψηϕιακή Επεξεργασία Ήχου"





Το ΙΕΕΕ Student Branch of Thrace σας καλεί να παρακολουθήσετε έναν κύκλο μαθημάτων με τίτλο "Ήχος και Ψηϕιακή Επεξεργασία Ήχου". 
Πρόκειται για δίωρα εβδομαδιαία μαθήματα θεωρητικά και πρακτικά που σχετίζονται με τον ήχο, από τη λήψη έως την τελική του επεξεργασία. 
Εισηγητής: Μητιανούδης Νικόλαος , Λεκτόρας του τμήματος ΗΜΜΥ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης 
Έναρξη κύκλου μαθημάτων: Τετάρτη 9η Μαΐου 2012 και ώρα 17.00.
 Η συμμετοχή σας προϋποθέτει εγγραϕή η οποία είναι δωρεάν. Μπορείτε να εγγραϕείτε και ηλεκτρονικά. 
Με την ολοκλήρωση του κύκλου μαθημάτων θα δοθεί βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης. 
Για εγγραϕές στείλτε μήνυμα στο e-mail : ieeexa.sound@gmail.com με θέμα: "Εγγραϕή-Ήχος 2012". Στη συνέχεια ακολουθήστε τις οδηγίες που θα σας δοθούν. 
Ο κύκλος μαθημάτων θα διεξαχθεί στο Κτίριο A και Αμϕιθέατρο Α2 του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΔΠΘ στην Πανεπιστημιούπολη Κιμμερίων.
Για περισσότερες πληροϕορίες μπορείτε να στείλετε μήνυμα στο e-mail ieee.xanthi@gmail.com ή να βρείτε το facebook group.